TYT'ye nasıl çalışılır?

Albran2005

Hectopat
Dostlar merhaba 19 yaşımdayım ve 2 kere hiç çalışmadan YKS'ye girdim. Bu sene çalışacağım ama hiç temelim yok. Kimya matematik ve geometri hariç tüm derslere çalışacağım. Sayısalda hiç temelim olmadığı için onu maalesef yapmayacağım. Ben daha önce hiç adamakıllı ders çalışmadım. Aklımdaki fikir konu özeti izlerken not almak ardından soru bankasından soru çözmek sizce bu yol doğru mu?

İkinci olarak dersleri gün gün mü çalışmalıyım yoksa.
Günde 2 - 3 ders karışık mı?

Dostlar merhaba 19 yaşımdayım ve 2 kere hiç çalışmadan YKS'ye girdim. Bu sene çalışacağım ama hiç temelim yok. Kimya matematik ve geometri hariç tüm derslere çalışacağım. Sayısalda hiç temelim olmadığı için onu maalesef yapmayacağım. Ben daha önce hiç adamakıllı ders çalışmadım. Aklımdaki fikir konu özeti izlerken not almak ardından soru bankasından soru çözmek sizce bu yol doğru mu?

Doğru bir yol, öyle çalışıp test çözersen iyi öğrenirsin.
2. soru sana kalmış, ben olsam günde 2-3 ders bakardım fakat bu kişiden kişiye göre değişir.

Kendi geleceğimi görüyorum hocam sende 9 sınıf matematik temeli sıfır.

Güne erken başlayıp sabahtan 1 ders öğleden sonra 1 ders gibisinden çalışman daha mantıklı. Temelin yoksa temel kitaplardan ve temel konulardan başlayarak ince eleyip sık dokuyarak ilerlemen gerekiyor. Böyle ilerlemezsen ilerleyen konularda kafan karışmaya başlayacak. İmkanın varsa altyapın olmadığı için sayısal derslerden özel ders almanı tavsiye ederim. Bunlar dışında her gün düzenli olarak paragraf çözmen gerekiyor. 2 ders arasında veya sabah erken kalktığında 1 kahve yapıp direkt paragraf çözmeye oturabilirsin şahsen ben öyle yapmıştım vaktinde. Çalışmayada ufaktan başlaman gerekiyor, vakit daha çok ama temelden başalyacağın için rakiplerine göre bir adım geriden başlayacaksın, ama çalışarak aşamayacağın hiçbir şey yok. Youtubeden ders videosu çeken arkadaşları incele, hangisi sana eğlenceli ve odağını toplayacak şekilde anlatıyorsa onlardan kavrayamadın noktaları dinlemeni tavsiye ederim.

Aklımdaki fikir konu özeti izlerken not almak ardından soru bankasından soru çözmek sizce bu yol doğru mu?
Konu bilmediğin için zaten yapman gereken şey bu konu özetlerini izledikten sonra kolay kaynaklardan konuyla alakalı sorular çöz.
Günde 2-3 ders karışık götürmek kafanı fazlasıyla karıştırır gün-gün gitmek senin için daha uygun olacaktır. Yine de eklemek istiyorum çok sıkı çalışman gerekiyor eğer iyi bir yer istiyorsan çünkü muhtemelen çok eksiğin var ve zamanın kısıtlı. Kısaca vakit kaybetmeden başlamalısın.

Aynı zamanda Matematik ve geometri çözmezsen emin ol puanın çok düşük gelecektir. Zira YKS'nin %40'ını bu iki ders oluşturuyor.

Hocam sözelcisiniz sanırım bu sene ilk 2000 yaparsınız bu dediklerimi yaparsanız eğer sayısal temeliniz yoksa ve sevmiyorsanız ileride uğraşmak istemiyorsanız direk sözel derslerden ilerleyin program olarak şunu öneririm benim kendi programımdı bu günde 5 saat Türkçe çalışırdım deneme çözerdim sonra 3 saat sosyal geçerdim son 2 saatimide fen bilgisine ayırırdım TYT fen çok kolay hocam derece yaptıracak şeylerin başında gelir eğer matematik yapmayacaksanız onun dışında Türkçe için türkçenin matematiğini öneririm YouTube kanalı olarak sosyal için tarihte soner hocayı ve Ali hocayı coğrafya için zaten tartışmasız coğrafyanın kodlarını öneririm AYT kısmında ise edebiyatta kadir gümüş hocamızı öneririm bayağı iyidir sos 1 sos 2 tarih için yine soner hoca ve Ali hocayı öneririm coğrafya için yine coğrafyanın kodları felsefe için felsefe atölyesini bayağı iyi anlatıyor cidden din kültürü için belirli bir hoca öneremem eğer din kültürü yapacaksanız ortaöğretimde din dersi gördüyseniz bu şekilde tavsiyelerim ve derece yaptırır kesinlikle illa matematik yapacaksınız diye bir şey yok bu şekilde de üniversite çok rahat ve derece yaparak kazanırsınız hatta Boğaziçi bile gelir bu dediklerimi yaparsanız benim önerilerim bu şekildeydi hocam eğer tavsiye isterseniz keşke burada Instagram paylaşmak yasak olmasaydı Instagram'ımı verirdim tavsiye alırdınız benden çünkü bende bu sene mezuna kalmış bir sözel öğrencisiyim hedefim ilk 100.

Hocam sözelcisiniz sanırım bu sene ilk 2000 yaparsınız bu dediklerimi yaparsanız eğer sayısal temeliniz yoksa ve sevmiyorsanız ileride uğraşmak istemiyorsanız direk sözel derslerden ilerleyin program olarak şunu öneririm benim kendi programımdı bu günde 5 saat Türkçe çalışırdım deneme çözerdim sonra 3 saat sosyal geçerdim son 2 saatimide fen bilgisine ayırırdım TYT fen çok kolay hocam derece yaptıracak şeylerin başında gelir eğer matematik yapmayacaksanız onun dışında Türkçe için türkçenin matematiğini öneririm YouTube kanalı olarak sosyal için tarihte soner hocayı ve Ali hocayı coğrafya için zaten tartışmasız coğrafyanın kodlarını öneririm AYT kısmında ise edebiyatta kadir gümüş hocamızı öneririm bayağı iyidir sos 1 sos 2 tarih için yine soner hoca ve Ali hocayı öneririm coğrafya için yine coğrafyanın kodları felsefe için felsefe atölyesini bayağı iyi anlatıyor cidden din kültürü için belirli bir hoca öneremem eğer din kültürü yapacaksanız ortaöğretimde din dersi gördüyseniz bu şekilde tavsiyelerim ve derece yaptırır kesinlikle illa matematik yapacaksınız diye bir şey yok bu şekilde de üniversite çok rahat ve derece yaparak kazanırsınız hatta Boğaziçi bile gelir bu dediklerimi yaparsanız benim önerilerim bu şekildeydi hocam eğer tavsiye isterseniz keşke burada Instagram paylaşmak yasak olmasaydı Instagram'ımı verirdim tavsiye alırdınız benden çünkü bende bu sene mezuna kalmış bir sözel öğrencisiyim hedefim ilk 100.

Hocam AYT girmeyi düşünmüyorum 2 senelik istediğim bölüme gitmeyi düşünüyorum.

Günde 5 6 saat çalışacağım 10 saat beni aşar sanırım..

Matematik hiç çözmeme fikrini yeniden düşünün derim. Kesinlikle matematik çözmelisiniz. TYT matematik o kadar da zor değil emin olun. Paragraf çözün bolca matematik bile çözersiniz gerçekten okuduğunu anlama sorusu. İki senelik bölüm istiyormuşsunuz zaten, gidip matematik fulleme gibi bir zorunluluğunuz yok. Beş altı tane bile çözseniz kâfi.

sayısal olmadan zorlanabilirsin özellikle matematik problem videolari izleyip gunluk 5 veya 10 problem sorusuyla matematigi halledebilirsin

Son düzenleme:
Matematik hiç çözmeme fikrini yeniden düşünün derim. Kesinlikle matematik çözmelisiniz. TYT matematik o kadar da zor değil emin olun. Paragraf çözün bolca matematik bile çözersiniz gerçekten okuduğunu anlama sorusu. İki senelik bölüm istiyormuşsunuz zaten, gidip matematik fulleme gibi bir zorunluluğunuz yok. Beş altı tane bile çözseniz kâfi.

Hiç temelim yok en son çarpmadayım o kadar söyleyeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı