TYT'ye nasıl çalışılmalı?

rexty

Decapat
Daha fazla  
Eylül ayında 12. sınıf öğrencisi oluyorum ve TYT bilgilerimin çoğu eksik sıfır değilim ama eksik fazla. Yazın o yüzden YouTube'deki kamplardan TYT'yi bitirmeyi düşünüyorum en azından konu eksiğim kalmasın ama çalışmam gereken bir sürü ders var biyoloji, fizik, kimya, matematik, geometri ve dil bilgisi. Bu derslerin kampını aynı anda götürebilir miyim ya da örneğin ilk başta matematiği biyolojiyi kimyayı halledip diğerlerine sonra mı geçeyim nasıl bir plan izlemeliyim? Kafam çok karışık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eylül ayında 12. sınıf öğrencisi oluyorum ve TYT bilgilerimin çoğu eksik sıfır değilim ama eksik fazla. Yazın o yüzden YouTube'deki kamplardan TYT'yi bitirmeyi düşünüyorum en azından konu eksiğim kalmasın ama çalışmam gereken bir sürü ders var biyoloji, fizik, kimya, matematik, geometri ve dil bilgisi. Bu derslerin kampını aynı anda götürebilir miyim ya da örneğin ilk başta matematiği biyolojiyi kimyayı halledip diğerlerine sonra mı geçeyim nasıl bir plan izlemeliyim? Kafam çok karışık.
Her gün dersleri ayır sabah bir ders akşam bir ders olarak ya da birgün bir ders diğer gün başka bir ders olarak. Youtubeden konu videolarıyla çalış. çalıştıktan sonra test çöz, bayağı bir ilerledikten sonra branş denemelerine başla öğrendiklerini unutmamak için.hergün aynı dersi çalışmakta sıkar zaten

Her gün paragraf çözmen gerekiyor, 30-40 soru günde. TYT matematiğe, fen ve sosyali de konu+video+soru şeklinde ilerleyebilirsin. Yanlış yaptığın soruları bir deftere yazarsın, o konuyu tekrar çalışırsın. Düzenli çalışma başarı sağlar.

Her gün paragraf çözmen gerekiyor, 30-40 soru günde. TYT matematiğe, fen ve sosyali de konu+video+soru şeklinde ilerleyebilirsin. Yanlış yaptığın soruları bir deftere yazarsın, o konuyu tekrar çalışırsın. Düzenli çalışma başarı sağlar.

Paragraf için hangi kaynak iyidir.

TYT kamp için vesaire önerebileceğiniz bir kitap ya da kanal var mı herhangi bir derste.
Sosyal kısmında bilgim yok. Fen kısmında limit yayınlarının biyoloji el kitabı vardı. Betül hoca biyoloji+ limit biyoloji el kitabı ile çalıştım. Kimya da Görkem Şahin+ Aydın yayınları tyt kimya ile çalıştım. Fizik ise fizikle Barış kanalı ile çalıştım matematik te mert hoca YouTube kanalı ile çalıştım. Benim çalışma şeklim böyleydi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı