TYT'yi erteleyip AYT çalışmak mantıklı mı?

z3hr4

Centipat
Daha fazla  
Ben 12'ye geçen bir öğrenciyim. Genel olarak derece öğrencilerini incelediğimde AYT'lerinin full ya da neredeyse full olduğunu görüyorum. Eğer OBP'yi saymazsak; bu durumda derece öğrencilerini yarıştıran şey, onları birbirinden ayıran şey TYT diyebiliriz. Yani yüksek bir derece yapabilmek için AYT'min full, en azından neredeyse full olması gerekiyor. Sizce AYT netlerimi çok iyi seviyelere getirene kadar TYT'yi geri planda tutmak, AYT'm iyi denebilecek seviyelere geldiğinde de TYT çalışmak mantıklı mı? Şu anda daha 12 konularını görmedim, en azından 11. sınıf konuları için mantıklı mı? 12'yi işledikçe de üzerine eklerim. Bir de bir sorum daha var. Sizce, AYT ve TYT için ayrı ayrı soruyorum, iyi net en az kaçtır? Bir de şu an da TYT netlerim en az kaç olmalı?

Benim de ilkokuldan beri matematik en sevdiğim dersti. Her dersi de fullerdim. Neredeyse her deneme sınavında okul birincisi olurdum, istisnasız. ta ki pandemiye kadar. Tam o 6, 7, 8. Sınıf zamanı, farkındalığımızın ve bilincimizin yeni yeni oluştuğu zaman. Doğru düzgün ders çalışmadım, hatta gram ders çalışmadım. Benim çok sağlam bir temelim vardı ama o iki yılda o temel kaydı. Asla derslerim o zamanlar kadar iyi olmadı. Matematiği gerçekten çok seviyorum ama artık yapamadığımı fark ediyorum. Geçen seneye kadar matematiği çok seviyordum, hâlâ da sevmiyorum diyemiyorum ama olmuyor artık. Hocamla da alâkalı sanırım, soğudum resmen. Şimdi de sevememem, öğrenememem ve yapamamam ciddi bir şekilde netlerime yansıyor. Öyle işte.
Dün TYT denememi (rasyonel) oldum, 12. sınıfın ilk TYT'si. Normalde de çok yüksek yapamıyordum zaten ama her zamankinden daha düşük geldi, aşırı moralim bozuldu. Zaten kötü de geçmişti, uykum vardı vs. TYT fen desen, konu eksiği fışkırıyor falan. O yüzden cidden çok kötü hissediyorum.

Derece yapan öğrenciler bile bu aylarda daha 30-40 net bandında oluyor merak etme bu 2 ay boyunca gireceğin denemelerin sana pek bir katkısı olmaz sen ders çalışmaya bak.

Hocayla alakalı sevip sevmemek, internette bir sürü hoca var. Eyüp B - Mert Hoca - Bıyıklı Matematik - Matematiğin Güler Yüzü bu hocaları dinle hangisi ile frekansın tutuşursa onunla da devam edersin pandemide herkes ders çalışmaktan soğudu ne olduysa ondan sonra oldu maalesef.

Derece yapan öğrenciler bile bu aylarda daha 30-40 net bandında oluyor merak etme bu 2 ay boyunca gireceğin denemelerin sana pek bir katkısı olmaz sen ders çalışmaya bak.

Hocayla alakalı sevip sevmemek, internette bir sürü hoca var. Eyüp B - Mert Hoca - Bıyıklı Matematik - Matematiğin Güler Yüzü bu hocaları dinle hangisi ile frekansın tutuşursa onunla da devam edersin pandemide herkes ders çalışmaktan soğudu ne olduysa ondan sonra oldu maalesef.
Anladım, teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı