TYT'yi Full Bitirmek İçin Tavsiye

Makaleler
7
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sayısal bölümünü seçmiş biri olarak artık 11. sınıfa geçtim ve TYT konularımız bitti. Ben de nasıl çalışmalıyım, hangi yayından kitaplar almalıyım vb. bunları öğrenmek için size sormak istedim. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 12. sınıfım yakında sınava gireceğim, edindiğim tecrübeler bol bol matematik TYT denemesinin herhangi bir kitaptan daha yararlı olduğunu gösterdi. TYT için kitap bitirmek yerine bol bol deneme çözmelisin. Genel TYT denemesi olabilir, matematik denemesi olabilir.

Türkçe de paragraf kitabı çözmek bence çok yanlış. Dil bilgisini bitirdikten sonra bölüm denemelerine başla. Fen Kimya Biyoloji de Palme kesin çözümdür. (Bana göre) Diğer dersler için de 3 4 5 yayınlarını önerebilirim.

10. sınıf yıl sonu ortalamam 85,65. Fen derslerinin yıl sonu ortalamalarının hepsi 80 üstü ama matematik 60,75.
Ben de 9. sınıfı bitirdim. 1. dönem Matematik ortalamam baya bir düşüktü 2. dönem de aynı şekilde düşük geldi ama hiç çalışmadım. 46 ortalamam vardı matematikten. Fizik 72, Kimya 78, Biyoloji 66 civarlarında gezdi 2. dönem ortalamalarım. Sayısal seçip seçmemekte kararsızım ama sırf parası, mesleği var diye de sevmediğim işi yapmak istemiyorum.

Ben de 9. sınıfı bitirdim. 1. dönem Matematik ortalamam baya bir düşüktü 2. dönem de aynı şekilde düşük geldi ama hiç çalışmadım. 46 ortalamam vardı matematikten. Fizik 72, Kimya 78, Biyoloji 66 civarlarında gezdi 2. dönem ortalamalarım. Sayısal seçip seçmemekte kararsızım ama sırf parası, mesleği var diye de sevmediğim işi yapmak istemiyorum.
Sana bir tavsiye hukuk okumak istemiyorsan sayısal seç. Sözel'de cidden çok az meslek imkanı var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı