TYT'yi son 45 günde 70 nete çıkartmak mümkün mü?

berserkson50

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bir mezun olarak YKS sınavına TYT'den gireceğim ve Marmara bilgisayar programcılığı istiyorum. Bunun için TYT'den 70 net yapmam gerekiyor.
Güncel netlerim şu şekilde:
Türkçe: 28
Sosyal: 11
Mat: 4
Fen: 0

*Türkçe için 33 net bandına ulaşmalıyım, Dil Bilgisi ve Yazım Kurallarindan çok eksiğim var. Önerileriniz nedir?

*SOSYAL için 15 net hedefliyorum nasıl bir yol ilerlemeliyim?

*MAT için bıyıklı 10 günde temel atma kampından ilerliyorum ve 5. gündeyim ve yanında antrenmanlarla 1 çözüyorum mattan 10-15 araliginda net yapmam gerekiyor? Bu kamptan sonra nasıl bir yol ilerlemem gerekiyor? Sizce bu kalan sürede bu net aralığına ulaşabilir miyim?

*FEN'den hedefim 6-9 net'e ulaşmak.

Öneri ve tavsiyelerinizi merak ediyorum herkese iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyali yaparsın 15 net, 6-7 günde TYT sosyal fulleten kamplar var onlara bakabilirsin kısa oynatma listeleri ile oldukça etkililer. Ama fen ve matematiğe geç kalmışsın baya. 10 günde temel atma kampını bitirdikten sonra 55 günde TYT kampında ilk 12 konunun videolarını izleyip onlara çalışsan bile böyle bu kadar günde 15 nete gelebilir misin tartışılır.

Herkese merhaba, bir mezun olarak YKS sınavına TYT'den gireceğim ve Marmara bilgisayar programcılığı istiyorum. Bunun için TYT'den 70 net yapmam gerekiyor.
Güncel netlerim şu şekilde:
Türkçe: 28.
Sosyal: 11.
Mat: 4
Fen: 0

*Türkçe için 33 net bandına ulaşmalıyım, dil bilgisi ve yazım kurallarindan çok eksiğim var. Önerileriniz nedir?

*Sosyal için 15 net hedefliyorum nasıl bir yol ilerlemeliyim?

*Mat için bıyıklı 10 günde temel atma kampından ilerliyorum ve 5. gündeyim ve yanında antrenmanlarla 1 çözüyorum matematikten 10-15 araliginda net yapmam gerekiyor? Bu kamptan sonra nasıl bir yol ilerlemem gerekiyor? Sizce bu kalan sürede bu net aralığına ulaşabilir miyim?

*Fen'den hedefim 6-9 Net'e ulaşmak.

Öneri ve tavsiyelerinizi merak ediyorum herkese iyi sosyaller.

Genel dilblgisi için hız ve renk gibi bir dil bilgisi kitabı ve aker kartaldan götürmeniz iyi olur eğer aker hocadan anlamam derseniz oğuzhan hocam(MSÜ'de tek videosuyla dilbilgisini bana fulletmişti) veya rüştü hoca dinleyebilirsiniz.

Sosyal için tarihte genelde yorum sorular çıkıyor ama bilgi soruları da TYT24'te geldiği için tek videoda genel tekrar videoları izleyip not alarak gidebilirsiniz coğrafyada coğrafyanın kodlarının garanti konular kampı var onu izleyebilirsiniz felsefe ve din için de genel tekrar videosu izleyebilirsiniz isterseniz izlemeyin yorum çıkıyor zaten.

Fen için 6-9 net istiyorsanız garanti konular FKB kampı var YouTube'da oradan gidebilirsiniz.

Matematik için üstteki arkadaşa katılıyorum maalesef geç kalmışsınız :(

Kısa bir zaman kaldığı için sana kısa zamanda maksimum verim alabileceğin tarzda oynatma listeleri ve birkaç öneri vereceğim.

*Türkçe için 33 net bandına ulaşmalıyım, Dil Bilgisi ve Yazım Kurallarindan çok eksiğim var. Önerileriniz nedir?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
+ varsa dil bilgisi/türkçe/paragraf branş denemeleri. Her konudan ikişer test de çözebilirsin, daha sağlam olur ama yok benim o kadar ayıracak zamana sahip değilim diyorsan TYT denemeleri ile halledebilirsin.
*SOSYAL için 15 net hedefliyorum nasıl bir yol ilerlemeliyim?
-TYT Tarih-
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
+ olarak soru çözümü pek önermiyorum. TYT denemeleri üzerinden gidilmeli bence. TYT Tarih soruları genelde yorum soruları oluyor, yorum yeteneğini ölçüyor.

-TYT Coğrafya-

Önce 1. oynatma listesini bitirip sonra 2. oynatma listesine geç, yeterli olacaktır. Soru çözümünden ziyade TYT denemelerinden gitmek daha mantıklı geliyor bana yine ama istersen OGM Materyal'den 1-2 test çözebilirsin. Sonrasında denemelerle ilerletirsin.

-TYT Felsefe-

Çalışacak mısın pek fikrim yok ama bunun için de güzel bir oynatma listesi var:
+ soru çözümlerini deneme üzerinden ilerlet.

-TYT Din-

Bazen TYT Din bölümünde kavramlar sorabiliyorlar ve paragraflar zorlayabiliyor o yüzden çok uzun videoları olmayan bu oynatma listesini önerebilirim:

*MAT için bıyıklı 10 günde temel atma kampından ilerliyorum ve 5. gündeyim ve yanında antrenmanlarla 1 çözüyorum mattan 10-15 araliginda net yapmam gerekiyor? Bu kamptan sonra nasıl bir yol ilerlemem gerekiyor? Sizce bu kalan sürede bu net aralığına ulaşabilir miyim?

10-15 net bandı için antrenmanlarla matematik 1 kitabı çok basit kalacaktır. Daha kolay-orta seviye bir kaynaktan gitmelisin. Hatırladığım kadarıyla antrenmanlarla matematik 1 kitabında yeni nesil tarzı sorular yok ve senin işine gelmez. Bıyıklı Matematik'in 10 günde temel atma kampını bitirdikten sonra bir TYT Matematik denemesi çöz ve eksik olduğun konuları belirleyip o konulara ilişkin konu + soru çözüm çalışması yap. Tavsiyem Mert Hoca Full ama siz size uyan kanalı tercih edebilirsiniz.
FEN'den hedefim 6-9 net'e ulaşmak.
-TYT Biyoloji-

-TYT Fizik-

-TYT Kimya-

Bu oynatma listelerindeki derslerin ortalama 6 günlük bir kampları var her derse özel. Daha kısa sürelerde de bitirebilirsiniz, size kalmış. Çok büyük bir nimet, izledikten sonra netlerinize faydasını göreceksiniz.

Genel dilblgisi için hız ve renk gibi bir dil bilgisi kitabı ve aker kartaldan götürmeniz iyi olur eğer aker hocadan anlamam derseniz oğuzhan hocam(MSÜ'de tek videosuyla dilbilgisini bana fulletmişti) veya rüştü hoca dinleyebilirsiniz.

Sosyal için tarihte genelde yorum sorular çıkıyor ama bilgi soruları da TYT24'te geldiği için tek videoda genel tekrar videoları izleyip not alarak gidebilirsiniz coğrafyada coğrafyanın kodlarının garanti konular kampı var onu izleyebilirsiniz felsefe ve din için de genel tekrar videosu izleyebilirsiniz isterseniz izlemeyin yorum çıkıyor zaten.

Fen için 6-9 net istiyorsanız garanti konular FKB kampı var YouTube'da oradan gidebilirsiniz.

Matematik için üstteki arkadaşa katılıyorum maalesef geç kalmışsınız :(

Önerileriniz için teşekkür ederim, dil bilgisini oğuz hocadan halletmeye çalışacağım sanırım.
Evet çalışmaya biraz geç aldım ama, matematik için elimden geleni yapacağım şu anki şartlar altında matematiğe günde 8-9 saatimi verebilirim yeter ki 10-15 net bandına çıkabileyim.

Kısa bir zaman kaldığı için sana kısa zamanda maksimum verim alabileceğin tarzda oynatma listeleri ve birkaç öneri vereceğim.

+ varsa dil bilgisi/türkçe/paragraf branş denemeleri. Her konudan ikişer test de çözebilirsin, daha sağlam olur ama yok benim o kadar ayıracak zamana sahip değilim diyorsan TYT denemeleri ile halledebilirsin.

-TYT tarih-
artı olarak soru çözümü pek önermiyorum. TYT denemeleri üzerinden gidilmeli bence. TYT tarih soruları genelde yorum soruları oluyor, yorum yeteneğini ölçüyor.

-TYT coğrafya-

Önce 1. oynatma listesini bitirip sonra 2. oynatma listesine geç, yeterli olacaktır. Soru çözümünden ziyade TYT denemelerinden gitmek daha mantıklı geliyor bana yine ama istersen OGM Materyal'den 1-2 test çözebilirsin. Sonrasında denemelerle ilerletirsin.

-TYT felsefe-

Çalışacak mısın pek fikrim yok ama bunun için de güzel bir oynatma listesi var:
+ soru çözümlerini deneme üzerinden ilerlet.

-TYT din-

Bazen TYT din bölümünde kavramlar sorabiliyorlar ve paragraflar zorlayabiliyor o yüzden çok uzun videoları olmayan bu oynatma listesini önerebilirim:

10-15 net bandı için Antrenmanlarla Matematik 1 kitabı çok basit kalacaktır. Daha kolay-orta seviye bir kaynaktan gitmelisin. Hatırladığım kadarıyla Antrenmanlarla Matematik 1 kitabında yeni nesil tarzı sorular yok ve senin işine gelmez. Bıyıklı Matematik'in 10 günde temel atma kampını bitirdikten sonra bir TYT matematik denemesi çöz ve eksik olduğun konuları belirleyip o konulara ilişkin konu + soru çözüm çalışması yap. Tavsiyem mert hoca full ama siz size uyan kanalı tercih edebilirsiniz.

-TYT biyoloji-

-TYT fizik-

-TYT kimya-

Bu oynatma listelerindeki derslerin ortalama 6 günlük bir kampları var her derse özel. Daha kısa sürelerde de bitirebilirsiniz, size kalmış. Çok büyük bir nimet, izledikten sonra netlerinize faydasını göreceksiniz.

Öneri ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim elinize sağlık. Sosyal için felsefe ve din için çalışmayı düşünmüyorum çünkü genelde çoğu soru yorum sorusu olarak geliyor.
Önemli olan ve bilinmesi gereken terimleri ezberleyeceğim ve diğer dersleride belirtmiş olduğunuz, garanti konu kamplarından halletmeye düşünüyorum. Mat için kolaydan zora doğru çalışmak istediğim için antrenmanlarla mat kitabını
Tercih ettim çünkü temelim zayıf.

Son düzenleme:
matematik için tavsiyeniz varmıdır?
Seviyenizi tam olarak bilmediğim için çok yerinde bir tavsiye verebileceğimi düşünmüyorum fakat yine de size tavsiyem size en uygun olduğunu düşündüğünüz kanaldan TYT Matematik adına ilk 12 konuyu (problemlere kadar) bitirmeniz ve üstüne mantık, kümeler, fonksiyonlar konularını eklemeniz. TYT Matematik kısmında mantık ve kümeler soruları çok basit oluyor, 2-3 net civarında bir getirisi olabiliyor size. İlk 12 konu da TYT Matematik ve problemler yapabilmek için çok önemli. Fonksiyonlar nispeten daha az önemli olduğundan onu en sona atıp ilk 12 konudan başlamanızı tavsiye ederim. Her konudan en az 2-3 test çözün ki yerine oturmuş olsun bilgiler. Bitirdiğiniz her konudan sonra o konunun çıkmış sorualrını güzelce taramanız

Mat için kolaydan zora doğru çalışmak istediğim için antrenmanlarla mat kitabını tercih ettim çünkü temelim zayıf.
O zaman size şöyle bir şey önerebilirim. Önce o elinizdeki kitabı olabildiğince erkenden bitirip size en kolay net getirebilecek ve yapabileceğinizi düşündüğünüz konulara bakın sadece. Benim fikrimce bunlar mantık, kümeler, sayı kümeleri, üslü sayılar, rasyonel sayılar, basit eşitsizlikler ve köklü sayılar.

Seviyenizi tam olarak bilmediğim için çok yerinde bir tavsiye verebileceğimi düşünmüyorum fakat yine de size tavsiyem size en uygun olduğunu düşündüğünüz kanaldan TYT matematik adına ilk 12 konuyu (problemlere kadar) bitirmeniz ve üstüne mantık, kümeler, fonksiyonlar konularını eklemeniz. TYT matematik kısmında mantık ve kümeler soruları çok basit oluyor, 2-3 net civarında bir getirisi olabiliyor size. İlk 12 konu da TYT matematik ve problemler yapabilmek için çok önemli. Fonksiyonlar nispeten daha az önemli olduğundan onu en sona atıp ilk 12 konudan başlamanızı tavsiye ederim. Her konudan en az 2-3 test çözün ki yerine oturmuş olsun bilgiler. Bitirdiğiniz her konudan sonra o konunun çıkmış sorualrını güzelce taramanız.

Şu anda ilk 12 konu için bıyıklı matematik 10 günde temel atma kitabından ilerliyorum ve kitapta 6.gündeyim kalan konular mutlak değer, basit eşitsizlikler ve köklü ifadeler denemelerde 4-5 net yapıyorum, kitap bittikten hemen sonra problemlere başlamalı mıyım? Yoksa seviyeme uygun bir test kitabi alip bitirdikten sonra problemlere mi geçeyim? Mantık küme ve fonksiyon konuları 1 haftada biter mi sizce çünkü 2-3 net bile sıralamayı çok farklı kılıyor.

Şu anda ilk 12 konu için bıyıklı matematik 10 günde temel atma kitabından ilerliyorum ve kitapta 6.gündeyim denemelerde 4-5 net yapıyorum, kitap bittikten hemen sonra problemlere başlamalı mıyım? Yoksa seviyeme uygun bir test kitabi alip bitirdikten sonra problemlere mi geçeyim?
İlk 12 konuyu bitirdiğiniz vakit problemlere başlayabilirsiniz elbette. Problemleri yapabilmek çok fazla net getiriyor zaten size, öneririm. Kampın işleyişini tamamen bilmediğimden kalan konularınızdan en az 2-3 test çözseniz yeterli olur diye düşünüyorum şahsen. Elinizde soru bankası varsa onu kullanabilirsiniz yoksa Orijinal Yayınları Mikro Soru Bankası'nı öneririm. Konuları kazanımlara göre bölüyor, kolaydan yeni nesile doğru gidiyor. Dediğim gibi elinizde soru bankası varsa ve seviyenize uygun olduğunu düşünüyorsanız ondan da çözebilirsiniz.
Mantık küme ve fonksiyon konuları 1 haftada biter mi sizce çünkü 2-3 net bile sıralamayı çok farklı kılıyor.
Mantık ve küme konuları 2-3 günde halledilebilecek konular aslında fakat fonksiyonlar için aynısını diyemeyebilirim. Birçok fonksiyon çeşidi var ve izlediğiniz hocaya göre video süreleri değişiyor.

İlk 12 konuyu bitirdiğiniz vakit problemlere başlayabilirsiniz elbette. Problemleri yapabilmek çok fazla net getiriyor zaten size, öneririm. Kampın işleyişini tamamen bilmediğimden kalan konularınızdan en az 2-3 test çözseniz yeterli olur diye düşünüyorum şahsen. Elinizde soru bankası varsa onu kullanabilirsiniz yoksa Orijinal Yayınları Mikro Soru Bankası'nı öneririm. Konuları kazanımlara göre bölüyor, kolaydan yeni nesile doğru gidiyor. Dediğim gibi elinizde soru bankası varsa ve seviyenize uygun olduğunu düşünüyorsanız ondan da çözebilirsiniz.

Mantık ve küme konuları 2-3 günde halledilebilecek konular aslında fakat fonksiyonlar için aynısını diyemeyebilirim. Birçok fonksiyon çeşidi var ve izlediğiniz hocaya göre video süreleri değişiyor.

Anladım teşekkür ederim, elimde geçen sene alipta ilk 12 konuyu bilmeyip çözmeye çalıştığım aktif kuvvet problemler kitabı var :) onun haricinde TYT mat soru bankası tarzı bir kitabım yok şuanda, önerdiğiniz orijinal yayınları mikro soru bankası seviyeme uygun gibi görünüyor fakat bu kitabi ilk kez görüyorum. birçok kişide acil yayınları ya da ÜçDörtBeş gibi kitapları görmüştüm.

Anladım teşekkür ederim, elimde geçen sene alipta ilk 12 konuyu bilmeyip çözmeye çalıştığım aktif kuvvet problemler kitabı var :) onun haricinde TYT mat soru bankası tarzı bir kitabım yok şuanda, önerdiğiniz orijinal yayınları mikro soru bankası seviyeme uygun gibi görünüyor fakat bu kitabi ilk kez görüyorum. birçok kişide acil yayınları ya da ÜçDörtBeş gibi kitapları görmüştüm.

Anladım teşekkür ederim, elimde geçen sene alipta ilk 12 konuyu bilmeyip çözmeye çalıştığım aktif kuvvet problemler kitabı var :) onun haricinde TYT mat soru bankası tarzı bir kitabım yok şu anda, önerdiğiniz orijinal yayınları mikro soru bankası seviyeme uygun gibi görünüyor fakat bu kitabi ilk kez görüyorum. Birçok kişide acil yayınları ya da ÜçDörtBeş gibi kitapları görmüştüm.

Kalan sürenizi düşününce poblemler için o kitaptan çözmeniz yeterlidir, gerisini denemelerle halledersiniz bence. TYT Matematik için önerdiğm kitap dediğiniz gibi sizin seviyenize uygun, gittikçe seviyesini arttıran bir kitap. Dediğiniz yayınlar kadar yaygın değil evet ama bence o yayınlardan çok daha iyi. Genel olarak Matematiğin İlacı'nı konuyu bitirmeden çözemezsiniz, çünkü kazanımlar karma şekildedir. 345 TYT Matematik içinse bence çok fazla klasik soru barındırıyor. Ben kullanırken sadece ÖSYM Tipi testlerini çözüyordum, ilk testleri hem çok klasik soru çözme odaklı hem de test sayısı fazla olduğundan sizin için uygun olduğunu düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı