Matematik bilmeden TYT'yi kazanmak mümkün mü?

TYT'ye daha var 9.sınıfım ama geleceği doğru planlamak ve gerçekçi hayal kurmak için böyle önemli şeyleri soruyorum insanlara.
9. sınıf matematikten vazgeçmek için çok erken bir zaman. 10. sınıfa kadar matematik adına hiçbir şey bilmeyen biriyken, 11. sınıfta yaptığım 3-4 aylık çalışmayla gayet iyi bir seviyeye geldim, daha iyisine de geleceğime inanıyorum. Ümidini şimdiden kesersen işin çok zor.

9. sınıfta zaten çok bir şey yapmana da gerek yok. Anlatılan konuları iyi anlamaya bak. 10'dan 11'e geçerken ki yaz tatilinde TYT Matematik çalışmaya başlarsan büyük oranda matematiği halledersin.

Yanlış anlama ama 9. sınıftan niye bu kadar ümitsizliğe kapıldın matematik konusunda.😶

Çalışılarak yapılamayacak ders yok ki. Az çaba sarf etmen lazım. Belki dersi anlamadım diye düşünüyorsun ama belki de yanlış çalışmışsındır. Sana tavsiyem YouTube'da güzel bir hoca bul ve kendince en güzel şekilde çalış. 2 senelik konular var zaten, birkaçı harici çoğu da yapılacak konular.

Şimdiden planlama yapman güzel ama karamsar olmaman gerek bunu yaparken. Belki matematiği yapabileceğine inansan hoşuna gidecek başka bir bölüm okuyacaktın ama karamsarlığa düştüğün için vazgeçtin ondan. (Tam bilemem tabii ama olabilir.) En azından TYT matematiğe çalış, baktın çok zaman harcaman gerekiyor o zaman alan olarak sözel veya dil seçer sadece TYT matematiğe odaklanırsın. Fakat sakın pes etme daha şimdiden.

Plan yaparken sana yön veren gerçekçilik değil karamsarlık bu arada. 🥰

9. sınıf matematikten vazgeçmek için çok erken bir zaman. 10. sınıfa kadar matematik adına hiçbir şey bilmeyen biriyken, 11. sınıfta yaptığım 3-4 aylık çalışmayla gayet iyi bir seviyeye geldim, daha iyisine de geleceğime inanıyorum. Ümidini şimdiden kesersen işin çok zor.

9. sınıfta zaten çok bir şey yapmana da gerek yok. Anlatılan konuları iyi anlamaya bak. 10'dan 11'e geçerken ki yaz tatilinde TYT Matematik çalışmaya başlarsan büyük oranda matematiği halledersin.

Teşekkürler.
Bunları dikkate alacağım, ama konunun amacına ulaşmak ta güzel bir şey.
Belki başkaları da böylece alternatif gerekçeyle matematik çalışmaya başlar.
Konunun amacı TYT'de matematiği bilmemenin en fazla kaç puan kaybettirebildiğini bulmak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı