@UBerk neden CPB kapatıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hazır buradayken macununu da önereyim. Milli macunumuzdur, dikkatli alın.
Bekleme imkanı varsa bundan alsın. :D

Ben de CPB kapalı kullanıyordum, sıvı soğutmaya geçince CPB'yi açtım. Fakat Render alırken işlemcim 77 dereceyi görüyor. İşlemcim sizinki ile aynı (Ryzen 5 3600). Kullandığım soğutucu ise Cooler Master ML240L V2 RGB.
Sanırım Ryzen 3000 serisinde CPB açık modda voltaj sorunu var. O yüzden ısınıyor diye tahmin ediyorum.
Render alırken sıvı soğutmayla nasıl 77 derece oluyor ki? Termal macununuz nedir?

Evet, açıkçası pişman olmadım değil. Olan oldu, yapacak bir şey yok :D
İkisi de iyi işlemci, bence kendinizi üzmeye değmez :)

Aklıma bu video geldi nedense:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Neden Japonca diye sormayın, Google'da aratıca ilk bu çıktı :D)

Genel olarak ben de stok soğutucu kullanılıyorsa CPB kapatma taraftarıyım. (3600)

İkisi de iyi işlemci, bence kendinizi üzmeye değmez :)
Aslında tekli çekirdek performansları aynı diyebiliriz. Çoklu çekirdekte ve C/T sayısında R5 3600'ün avantajı var. Ne kadar işime yaradı, tartışılır. R5 3600'e geçerken 400 TL de ek olarak masraf yaptım. İyi bir soğutucu alıp OC ile çok daha iyi performans alabilirdim, mantıksız bir hareket oldu açıkçası. Dediğim gibi, pişmanım ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok :)

Aslında tekli çekirdek performansları aynı diyebiliriz. Çoklu çekirdekte ve C/T sayısında R5 3600'ün avantajı var. Ne kadar işime yaradı, tartışılır. R5 3600'e geçerken 400 TL de ek olarak masraf yaptım. İyi bir soğutucu alıp OC ile çok daha iyi performans alabilirdim, mantıksız bir hareket oldu açıkçası. Dediğim gibi, pişmanım ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok :)
İleride biriktirdiğiniz parayla Arctic 34 gibi bir soğutucu alıp OC yapabilirsiniz.
3600'ün performansı da güzel zaten. Ne yaparsanız yapın benim gibi sahibi kebapçı olan bilgisayarcıdan (İtopya) bir şey almayın. 2 aydır garantilerde dolaşıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı