Ubisoft, Assassin's Creed Shadows'u 15 Kasım 2024'ten 14 Şubat 2025'e erteledi

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Tokyo Game Show'da sunumu çeşitli sebeplerden iptal etmişlerdi. O sebep belli oldu.

Oyun daha çıkmadı çok gömülmeye başlamıştı. Son çiviyi de geçen paylaştıkları Yasuke (Zenci samuray) figürünün bacağında Japonya'nın trajik ve önemli olayı ile alakalı bir dövme bulunmasıymış. İnsanlar "Bir Japonya oyununda zenci koymanız yetmedi şimdi bir de Japonya ile alakalı bir trajediye bu zenciyi dahil ediyorsunuz." gibi şeyler söyledi.

Ertelenme sebebi bu oyunu Woke yapacağız diye bir zenci karakter, iki ana karakter de LGBT'li gibi sebeplerden dolayı daha çıkmadan çok yoğun tepki alması mıydı, Star Wars'un aşırı derecede başarısız çıkışı mıydı yoksa başka bir sebep mi var bilinmiyor.

Japon kültürüne ve tarihine hakim değilim. O yüzden bu dövme hakkında bir bilgim yok. @LegendaryDevilHunter belki biliyorsa açıklayabilir.

Kaynak:

@490836 dövme olayını ilk defa duydum. Fotoğrafına bakabilir miyim?
Galiba dövme değil de "Torii Gate" ile alakalıymış hocam. Muhtemelen Torii kelimesinde tattoo diye kalmış aklımda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yap bir tane osari kakato isimli japon geç işte. İlla zenci bir woke çabası olacak. Gerek yok bunlara. Zaten topun ağzında Ubisoft insanlar eleştiri üzerine eleştiri yapıyor hangi akla hizmet daha da nasıl batırırız diye uğraşıyorlar ilginç.

Yapacağın şey basit feedback al her oyunundan sonra bir sonraki için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış ve elinden geleni yap. Oyuncular oyunu sevmese bile en azından emeğe saygı duyar. AC oyunlarına uzun zamandır ilgi duymuyorum en son bitirdiğim oyun Odyssey ama Japonya temasını seven biri olarak zenci arkadaşı görmemle anından soğudum. Ghost of Tsushima da öyle miydi? Jin sakai başkanla yardırdık.

@490836 tam bilmiyorum bunu ama atom bombası sonrası hala ayakta olan Tori kapılarına bir gönderme falan mı acaba?
O detaylı paylaşımı bulamadım fakat hatırladığım kadarıyla 1900'lü yıllardan bahsediliyordu aynı paylaşımda. Muhtemelen evet yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı