Ubisoft, Assassin's Creed Shadows'u 15 Kasım 2024'ten 14 Şubat 2025'e erteledi

Ubisoft’un hem Outlaws hem de Shadows ile büyük bütçeli oyun konusunda çok kısır bir yıl olan 2024 yılını kendi lehine çevirememiş olması çok ilginç.

Japonya’da geçecek olan AC’yi 2020 GoT seviyesinde bile yapamadıkları tahmin edildiği zaman halihazırda beğenilmeyeceği gibi bir de GoT’un devam oyunu ile aynı yıl çıkartmaya başlıyorlar.

İnsanlar GoT’un devam oyununu mu yoksa Shadows’u mu oynayacak?

Ubisoft halen oyun sektörünün şeytan üçlemesi konusunda her yıl Call of Duty ile FC’yi inek gibi sağıyor olup da tek oyunculu oyunlara ölü muamelesi yapıyor olan EA ile Activison’ın yanında sürekli olarak büyük bütçeli tek oyunculu oyunlar geliştiriyor olması ile bir cevher gibi kalıyor.

Son düzenleme:
Tokyo Game Show'da sunumu çeşitli sebeplerden iptal etmişlerdi. O sebep belli oldu.

Oyun daha çıkmadı çok gömülmeye başlamıştı. Son çiviyi de geçen paylaştıkları Yasuke (Zenci samuray) figürünün bacağında Japonya'nın trajik ve önemli olayı ile alakalı bir dövme bulunmasıymış. İnsanlar "Bir Japonya oyununda zenci koymanız yetmedi şimdi bir de Japonya ile alakalı bir trajediye bu zenciyi dahil ediyorsunuz." gibi şeyler söyledi.

Ertelenme sebebi bu oyunu Woke yapacağız diye bir zenci karakter, iki ana karakter de LGBT'li gibi sebeplerden dolayı daha çıkmadan çok yoğun tepki alması mıydı, Star Wars'un aşırı derecede başarısız çıkışı mıydı yoksa başka bir sebep mi var bilinmiyor.

Japon kültürüne ve tarihine hakim değilim. O yüzden bu dövme hakkında bir bilgim yok. @LegendaryDevilHunter
Ana karakterin zenci bir samuray olması neden bu kadar tartışıldı, anlamıyorum. Sonuçta oyun kurgusal bir evrende geçiyor, yapımcılar istediklerini yapabilir. Buna tepki gösterip "Last Samurai" filmine veya bu sene 18 dalda ödül kazanarak rekor kıran samuray dizisine neden tepki vermiyorlar, ilginç gerçekten.

Yasuke'nin samuray olup olmadığına gelirsek, Japonya gibi ırkçı bir toplumda, hele ki o dönemlerde başka ırktan birinin samuray olacağını pek zannetmiyorum.

Zaten tekrar oyun yapıyor, bir de oyunu ertelemişler. O da iyiymiş. Bu firmanın, kullanıcılar gözünde hiçbir itibarı kalmadı. Ubisoft satılsın da tüm oyun dünyası rahat bir nefes alsın.

Ana karakterin zenci bir samuray olması neden bu kadar tartışıldı, anlamıyorum. Sonuçta oyun kurgusal bir evrende geçiyor, yapımcılar istediklerini yapabilir. Buna tepki gösterip "Last Samurai" filmine veya bu sene 18 dalda ödül kazanarak rekor kıran samuray dizisine neden tepki vermiyorlar, ilginç gerçekten.

Yasuke'nin samuray olup olmadığına gelirsek, Japonya gibi ırkçı bir toplumda, hele ki o dönemlerde başka ırktan birinin samuray olacağını pek zannetmiyorum.
Yapımcılar istediğini yapabilir ama oyuncu topluluğu da istediği tepkiyi gösterebilir. Neyini anlamadınız ben de onu anlamadım. Kurgusal evren diye insanlar susup bir şey demesin mi? Zorla bir fikrin dayatılması insanların hoşuna gitmiyor. İnsanlar kör değil.

Çok absürt duruyor oyunun karakterleri.

Last Samurai filmi 2003 çıkışlı. İnsanlara zorla woke dayatma durumu 2018 sonrası başladı ve insanlara bir şeyi zorla ve fazlaca dayatırsan o zaman ses çıkarmaya ve kurunun yanında yaşı da yakmaya başlar. Öte yandan woke konusunda ses çıkarma durumu ürünün alıcısına ve üreticisine de bağlı. Ubisoft'un siyahi ve LGBT'li bir samurayı güzel bir şey işlemek için değil woke amaçlı koyduğunu farklı bir gezegenden baksan bile anlarsın. Onun dışında Ubisoft'un iyi bir oyun yapamayacağına da herkes oldukça emin. Mesela Alan Wake 2'de de siyahi bir FBI ajanı var ve adı Alan Wake olan oyunda o siyahi karakterle daha çok vakit geçiriyoruz ama alıcı kitlenin çok belirgin bir kitle olması ve oyunun kaliteli olması sebebiyle öyle çok ses çıkaran olmadı.
Aynı şekilde GoW Ragnarok'da da oyun İskandinav mitolojisini baz alıyor ve o bölgenin insanlarının yıllar önce oluşturduğu bu inançta, mitoloji de siyahi bir kişiliğin olması saçmalık olurdu ve sırf bu yüzden mitolojik takıntısı olanlar Angrboda'nın siyahi olmasına çok laf etti ama oyun kaliteli olduğu için woke tayfa ciddiye alınmadığı gibi kendileri de çok ses çıkarmadı.
Yani kısaca olay alıcı tayfanın nasıl olduğuna, üreticinin ne amaçla yaptığına ve üretilenin kalitesine bakıyor. Bunu kara mizah gibi düşünebiliriz. Şaka iyiyse hepimiz güler geçeriz ama şaka kötüyse, şakayı yapan için sonuç pek iyi olmaz.

Last samurai filmi 2003 çıkışlı. İnsanlara zorla woke dayatma durumu 2018 sonrası başladı ve insanlara bir şeyi zorla ve fazlaca dayatırsan o zaman ses çıkarmaya ve kurunun yanında yaşı da yakmaya başlar. Öte yandan woke konusunda ses çıkarma durumu ürünün alıcısına ve üreticisine de bağlı. Ubisoft'un siyahi ve LGBT'li bir samurayı güzel bir şey işlemek için değil woke amaçlı koyduğunu farklı bir gezegenden baksan bile anlarsın. Onun dışında Ubisoft'un iyi bir oyun yapamayacağına da herkes oldukça emin. Mesela Alan Wake 2'de de siyahi bir FBI ajanı var ve adı Alan Wake olan oyunda o siyahi karakterle daha çok vakit geçiriyoruz ama alıcı kitlenin çok belirgin bir kitle olması ve oyunun kaliteli olması sebebiyle öyle çok ses çıkaran olmadı.
Aynı şekilde GoW Ragnarok'da da oyun iskandinav mitolojisini baz alıyor ve o bölgenin insanlarının yıllar önce oluşturduğu bu inançta, mitoloji de siyahi bir kişiliğin olması saçmalık olurdu ve sırf bu yüzden mitolojik takıntısı olanlar Angrboda'nın siyahi olmasına çok laf etti ama oyun kaliteli olduğu için woke tayfa ciddiye alınmadığı gibi kendileri de çok ses çıkarmadı.
Yani kısaca olay alıcı tayfanın nasıl olduğuna, üreticinin ne amaçla yaptığına ve üretilenin kalitesine bakıyor. Bunu kara mizah gibi düşünebiliriz. Şaka iyiyse hepimiz güler geçeriz ama şaka kötüyse, şakayı yapan için sonuç pek iyi olmaz.

Bu minvalde yazacaktım arkadaşı alıntılayıp sizin yazınızı gördüm.

İnsanlar direkt dayatmalara karşı. 15 sene önce o Japonya'da zenci samuraya değişik iş gözüyle bakarsın ve oynarsın. Hatta zamanında Mass Effect kimin eli kimin cebinde belli olmayan oyun ama ona kimse sjw muhabbeti yapmadı. O gün hem iyi işti hem dünyasına uyuyordu. Lakin bugün sorun yaparsın.

LOTR dizisi çekiliyor tolkeinin ya Nordic miti var mısır miti var biz İngilizlerin bir miti yok bizim de olsun kafasıyla oluşturduğu esere bugün bir sürü kadın bir sürü zenci asyalı ekliyorsun. E sakil duruyor.

En son devam etmedim ama orclar güzelleniyor yorumları gördüm. Ben kitaplarını külliyatı okumuş biriyim. Olmayan şeyler ekliyorlar. Zorla dayatıyorlar.

Bir başka örnek son gelecek romeo julliet filminde Tom Holland ile zenci insanların çirkini erkek gibi bir kadını julliet oynayacakmış. Hani sjw var üzerine çirkin de güzelleniyor. Kaçımız Brad Pitt ve Angelina Jolie güzelliğindeyiz? E ortalama insanlarız doğal olarak güzel insan görmek istiyorsun. Eciş bücüş tipleri dayıyorlar. Amerika'da siyahiler zorluk çekmiş bilmem ne? Bana ne benim toplumumun sorunu mu? Lakin zorla dayıyorlar bunu. Zenciler bile tepki vermeye başladı. Çünkü kendilerine nefret oluşuyor.

Yapımcılar istediğini yapabilir ama oyuncu topluluğu da istediği tepkiyi gösterebilir. Neyini anlamadınız ben de onu anlamadım. Kurgusal evren diye insanlar susup bir şey demesin mi? Zorla bir fikrin dayatılması insanların hoşuna gitmiyor. İnsanlar kör değil.

Çok absürt duruyor oyunun karakterleri.
@490836, anlaşılır bir dille anlatığınız için teşekkür ederim.

@alasakarama Sizin Mesajınıza gelirsek, benim belirtmek istediğim, Asassins creed Shadows'a tepki gösterirken neden diğer yapımlara sessiz kalındığıydı.

İyi ki almamışım alayım diyordum Ubisoft CEO'su açıklama yapmış Star Wars'ın az satmasının ve eleştirilmesinin sebebi biz oyuncularmış yüksek beklentiye giriyormuşuz bu açıklamadan sonra bu oyunuda almayacağım suçlu yine biz olduk :D :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı