Çözüldü Ubuntu 15.04 siyah ekranda kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kasa

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Live USB olarak kullanmak istiyorum. Başlatma ekranından sonra siyah ekran geliyor.

4 GB RAM.
Celeron N3060.
500GB HDD.

Zaten HDD 500GB 100-150GB falan Ubuntu'ya versen bence daha rahat olabilir yani Dual bot yaparsan senin için daha olabilir çünkü Live kullandığın zaman pek sağlıklı olmuyor hem sistemin için hem de senin için. Dualbot daha iyi.

Yani normal kurulum ekranındada aynısı var sadece hata sesi geliyor. Sabit diske kurmadan deneyin seçeneğini denedim gene aynı hata.

Ne hatası alıyorsun.

Ubuntu yerine Linux Mint de kurabilirsin yanılmıyorsam Ubuntu tabanlı ençok özelleştirme sunan işletim sistemi Linux Mint.

Zaten HDD 500GB 100-150GB falan Ubuntu'ya versen bence daha rahat olabilir yani Dual bot yaparsan senin için daha olabilir çünkü Live kullandığın zaman pek sağlıklı olmuyor hem sistemin için hem de senin için. Dualbot daha iyi.

Ne hatası alıyorsun.
Başlatma ekranı gelmeden önce ACPI hatası alıyorum. Mor başlatma ekranından sonra siyah ekran hatası alıyorum. Ve hata sesi geliyor.

Ne hatası alıyorsun.

Ubuntu yerine Linux Mint de kurabilirsin yanılmıyorsam Ubuntu tabanlı ençok özelleştirme sunan işletim sistemi Linux Mint.
Mint'in live özelliğü var mı?
Ben live denemek istiyorum.
Ubuntuyu merak ettim.

Başlatma ekranı gelmeden önce ACPI hatası alıyorum. Mor başlatma ekranından sonra siyah ekran hatası alıyorum. Ve hata sesi geliyor.

Mint'in Live özelliğü var mı?
Ben Live denemek istiyorum.
Ubuntu'yu merak ettim.

Vallahi ben Ubuntu'nun o eski sürümlerini pek kurmanı önermiyorum mesela Ubuntu 18.04 kullanabilirsin.

Artık desteklenmeyen antik bir sürüm kullanıyorsunuz umarım farkındasınızdır...

Ayrıca o sistemdeki işlemci 2016 yılında çıkmış, Ubuntu 15.04 ise 2015'te. Dolayısıyla iso dosyasında bulunan kernel 3.19 sizin işlemcinizi desteklemiyor bile olabilir.

Güncel sürüm ile deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı