Merhaba. Ubuntu’da blender kullanmak istiyorum. Kurulumu yaptım, programı başlatmaya çalıştığım zaman biraz bekliyorum ve hiçbir şey olmuyor.
Windows’ta da blender 2.82’yi kurmaya çalıştığımda OpenGL hatası alıyordum, görseli bu:
görsel bana ait değil.
Bu hatayı Windows’ta Opengl32.dll adındaki DLL dosyasını dosya konumunda uygun yere koyarak çözmüştüm. Şimdi sormak istediğim şey, bu soruna Ubuntu’da nasıl çözüm bulabileceğimi bilmiyorum. Blender'ı kurdum, başlatmak için tıklatıyorum ama hiçbir dönüt alamıyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz?
Bu hatayı alıyorum, sanırım sürücü ile alakalı bir sorun:
Kod:
habar@habar-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:~$ blender
Error! Unsupported graphics card or driver.
A graphics card and driver with support for OpenGL 3.3 or higher is required.
The program will now close.
habar@habar-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:~$
Bu hatayı alıyorum, sanırım sürücü ile alakalı bir sorun:
Kod:
habar@habar-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:~$ blender
Error! Unsupported graphics card or driver.
A graphics card and driver with support for OpenGL 3.3 or higher is required.
The program will now close.
habar@habar-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:~$
Merhaba arkadaşlar; bu yazımda sizlere linux işletim sistemlerinde OpenGL nasıl kurulur,kullanılır ve çalıştırılır ondan bahsetmeye çalışacağım. Yazdıklarımı sırasıyla takip eder ve uygularsanız sorun çıkacağını zannetmiyorum. Benim kullandığım linux işletim sistemi ubuntu olduğundan ubuntu...
Merhaba arkadaşlar; bu yazımda sizlere linux işletim sistemlerinde OpenGL nasıl kurulur,kullanılır ve çalıştırılır ondan bahsetmeye çalışacağım. Yazdıklarımı sırasıyla takip eder ve uygularsanız sorun çıkacağını zannetmiyorum. Benim kullandığım linux işletim sistemi ubuntu olduğundan ubuntu...