Çözüldü Ubuntu 20.04 H264 desteği var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Daha fazla  
Merhabalar, bir video(MP4 formatında) izlemek istediğim zaman şöyle bir hata alıyorum:
" Dosyayı yürütmek için gereken H264 (main profile) kod çözücü kurulu değil."
Beni Ubuntu Yazılımlar'a yönlendiriyor ve orada da karşıma bu hata çıkıyor:

"Ne yazık ki aradığınız H264(main profile) kod çözücü bulunamadı."

Ubuntu'da H264 desteği mi yok yoksa ben bir yerde hata mı yapıyorum?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
VLC Media Player'ı tavsiye ederim. Snap Store´dan kurabilirsiniz ya da aşağıdaki komutla kurabilirsiniz:

Bash:
sudo snap install vlc
Konuyu hortattığım için özür dilerim fakat bu konuda daha önce Ubuntu 18.04 tabanlı PiluX v1.0 hakkında geri bildirim almıştım. Güvenlik kamera kayıtlarının izlenmek istenmesi sonucu H264 codec desteğinin olmaması üzerine video oynatıcısı hatayla karşılaştı. Kendinizi VLC oynatıcıya mahkum etmeniz şart değil. PiluX'un v1.1 sürümünde H264 dahi bir çok uzantıya destek getirildi ve bu Ubuntu'nun reposunda bulunan bir paket sayesinde oldu.

Yani özetle şu komutu Ubuntu sisteminizde deneyin. Bu komuttan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Çoğu uzantıyı VLC gerek kalmadan oynatacak hale gelecektir.

Kod:
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras mpeg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…