Ubuntu 20.04 LTS vs 20.10

Krdşm sen git kali linux indir içinde bir sürüde tool var ve en iyisi odur

Hocam ben manjaroyu kurdum ve kullandım gerçekten çok güzel güzel olmayan tarafı ilk kurulumda( laptop'da) Nvidia 950 m ekran kartını görmüyor ama ne hikmetse paylaşımlı intel ekran kartını görüp kurması çok saçma ama genele vurmak gerekirse çok güzel birde arch linux forum sitesine konu açtım cevap gelmeyince bende silmek zorunda kaldim

20.04 LTS, uzun süreli destek alır. O yüzden LTS'yi kurman daha mantıklı.

Bana sorarsan, aynı şeyin laciverti.

Ubuntu kadar kullanım kolaylığı sunan bir dağıtım yok ubuntunun en sevdiğim taraf yanlış hatırlamıyorsam 20.10 olması lazım gerçi benim PC de kurulum esnasında problem oldu ekran kartı driverlerini kurulum esnasında otomatik kuruyor ama olsun 20.04 de kurması çok kolay arama kısmına ek sürücüler yaz tıkla o zaten sistemini tarıyor çıkan listede önerilen ekran kartını seçmen yetiyor ikona tıkla o kendi kuruyor
Ben de sana Ubuntu türevlerini öneririm bunlar hangileri dersen
Linux mint :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
elematry os :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Benim en çok beğendiğim ise pop os ama bilgisayar da 2 hard disk varsa benim ki gibi ve birin de Windows 10 varsa ve diğerine pop os kurduğun zaman grup devre dışı kalıyor PC yi açtığın zaman sadece pop os açılıyor windows 10 yüklü hard disk hiçbir şekilde açılmıyor har disk'in içindeki Windows 10 silinmiyor farklı bir işletim sistemi kurduğun zaman pop os'un yerine mesela Ubuntu veya linux mint vs. Grup ekranı düzeliyor not: pop os sakın şifreleme kurulum esnasında parola veya root şifresi değil hard diski sifreleme onunda caresi var pop os'u tekrar kurarken üst sağ da olması lazım şifreyi kaldır seçeneği vardı yanlış hatırlamıyorsam
Pop os :

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…