Ubuntu 22.04.3 LTS sesler az geliyor

jshell

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba bugün ASUS ROG Zephyrus G16 i7-12700H RTX 4050 özelliklerine sahip bilgisayarıma Dual boot ile Ubuntu 22.04.3 LTS kurulumu yaptım tek bir problemle karşılaştım oda ses problemi. Windows işletim sisteminde gayet yüksek ve kaliteli çıkan ses Ubuntu işletim sisteminde çok tiz ve az çıkıyor bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı?

İntel ses sürücüleri ayrıca sitesinde mevcut. Sahipli yazılım kurmak isterseniz bakabilirsiniz. Ayrıca, varsayılan olarak sesi %150'ye kadar çıkartabilirsiniz.

1694358950461.png

Komutun tam olarak ne işe yaradığınıda yazar mısınz rica etsem yeni öğrenen biri olarak bilgi sahibi olmak isterim.

Kod:
sudo apt install hw-probe -y
> Sudo: Yönetici izinleriyle çalıştır.
> Apt: Paket yöneticisi.
> Apt install: Paket kurma komutu.
> Hw-probe: Paketin adı.
> -Y: Onay almadan kurması için parametre.
Kod:
sudo -E hw-probe -all -upload
> -E: Yönetici izinlerini kullanırken ortam değişkenlerinin saklanması için parametre.
> -all: bütün aygıtlar için veri toplamak için parametre.
> -upload: sonuçların Linux-Hardware'a gönderilmesi için parametre.
soundwire_intel diye bir sürücü aktif, ama hiç kullanmadım veya görmedim şimdiye kadar. Pulseaudio kullanmayı deneyin.

Kod:
sudo apt install pulseaudio -y
sudo apt install pavucontrol -y
sudo telinit 6
> telinit: İşletim sistemi başlamasından kapanmasına kadar çalışan bir daemon'a emir göndermek için kullanılan bir komut. Yeniden başlatma, sistemi kapatma ve kurtarma moduna girmek için kullanılabilir.
> telinit 6: sistemi yeniden başaltır.

Uygulamalara bir pulseaudio kontrol programı eklenecek. Ses seviyesi ve çıktı kontrollerini oradan yapabilirsiniz.

Kod:
sudo apt install hw-probe -y
> Sudo: Yönetici izinleriyle çalıştır.
> Apt: Paket yöneticisi.
> Apt install: Paket kurma komutu.
> Hw-probe: Paketin adı.
> -Y: Onay almadan kurması için parametre.
Kod:
sudo -E hw-probe -all -upload
> -E: Yönetici izinlerini kullanırken ortam değişkenlerinin saklanması için parametre.
> -All: Bütün aygıtlar için veri toplamak için parametre.
> -Upload: Sonuçların Linux-hardware'a gönderilmesi için parametre.

Soundwire_intel diye bir sürücü aktif, ama hiç kullanmadım veya görmedim şimdiye kadar. Pulseaudio kullanmayı deneyin.

Kod:
sudo apt install pulseaudio -y
sudo apt install pavucontrol -y
sudo telinit 6
> Telinit: İşletim sistemi başlamasından kapanmasına kadar çalışan bir Daemon'a emir göndermek için kullanılan bir komut. Yeniden başlatma, sistemi kapatma ve kurtarma moduna girmek için kullanılabilir.
> Telinit 6: Sistemi yeniden başaltır.

Uygulamalara bir pulseaudio kontrol programı eklenecek. Ses seviyesi ve çıktı kontrollerini oradan yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim yardım için ancak uygulamadan denemelerde yaptım sonuç aynı ses az ve tiz gelmeye devam ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı