Çözüldü Ubuntu 24.04.2 The Finals “your Graphics Card is below the minimum hardware specification" hatası na

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Linux

CaniDEV

Hectopat
RAM
16GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 4050 Max-Q Laptop GPU
İşlemci
AMD Ryzen 5 7525HS with Radeon Graphics
Ubuntu 24.04.2 işletim sistemi, Proton experimental ve PROTON_USE_EAC_LINUX=1 PROTON_ENABLE_NVAPI=1 %command% başlangıç komutuyla oynuyorum oyunu. Bu güne kadar sorun yoktu fakat bu sabah 2 GB boyutunda bir güncelleme yaptı, artık “your Graphics Card is below the minimum hardware specification. The game may have trouble running” diye hata veriyor, Ok'e basınca da siyah bir ekran geliyor ve oyun çöküyor. Proton experimental bleeding Edge denedim, bu sefer kernel panic verdi. Sorunu nasıl çözebilirim?

Düzenleme: Testlerime göre eğer oyunu başlatmadan önce oyunun Wine prefix'inin içindeki her şeyi silersem oyun açılıyor. Fakat Wine prefixini sildiğim için tüm ayarlar falan gidiyor ve Shader'leri yeniden precompile yapması gerekiyor, bu da çok uzun sürüyor.

Çözüm
Çözümü buldum. Proton experimental'i silip yeniden yükledim, ardından Steam ayarlarından shader pre-caching'i kapattım, çalışıyor. Ayrıca yine kendi testlerime göre arka planda Wine (Proton değil Wine) ile çalışan herhangi bir uygulama varsa aynı hatayı veriyor.

Kendimi çözüm olarak işaretlemek istemiyorum ama ne yapalım başka mesaj yok.
  • Oyun, güncelleme sonrası GPU’yu doğru algılamıyor ve “your Graphics Card is below the minimum hardware specification” hatası veriyor.
  • Oyunu başlatınca siyah ekran ve çökme meydana geliyor.
  • Sorun Proton/Wine prefix’inde veya shader cache’inde bozulmadan kaynaklanıyor gibi görünüyor.
  • Testler, prefix’i silince oyunun açıldığını gösteriyor; ancak bu yöntem ayarları kaybettiriyor ve shader’leri yeniden derlemek gerekiyor.

Kısaca: Güncelleme sonrası shader cache veya Wine prefix bozulmuş, bu yüzden oyun GPU’yu algılayamıyor ve açılmıyor.
Sanırsam**

• Oyun, güncelleme sonrası GPU'yu doğru algılamıyor ve “your Graphics Card is below the minimum hardware specification” hatası veriyor.
  • Sorun Proton/Wine Prefix'inde veya shader Cache'inde bozulmadan kaynaklanıyor gibi görünüyor.
  • Testler, prefix'i silince oyunun açıldığını gösteriyor; ancak bu yöntem ayarları kaybettiriyor ve Shader'leri yeniden derlemek gerekiyor.

kısaca: güncelleme sonrası shader cache veya Wine prefix bozulmuş, bu yüzden oyun GPU'yu algılayamıyor ve açılmıyor.

Ben tam belirtemedim mesajda, özür dilerim, Prefix'i bir kere silmek yetmiyor. Sildim, oyunu oynadım, oyundan çıktım, geri girerken yine aynı hatayı veriyor. Her oyunu açmadan önce silmek gerekiyor.

• Oyun, güncelleme sonrası GPU'yu doğru algılamıyor ve “your Graphics Card is below the minimum hardware specification” hatası veriyor.
  • Sorun Proton/Wine Prefix'inde veya shader Cache'inde bozulmadan kaynaklanıyor gibi görünüyor.
  • Testler, prefix'i silince oyunun açıldığını gösteriyor; ancak bu yöntem ayarları kaybettiriyor ve Shader'leri yeniden derlemek gerekiyor.

kısaca: güncelleme sonrası shader cache veya Wine prefix bozulmuş, bu yüzden oyun GPU'yu algılayamıyor ve açılmıyor.
Sanırsam**

Bir de mesajınız yapay zeka tarafından yazılmış hissi veriyor, ChatGPT mi kullandınız?

Bir de mesajınız yapay zeka tarafından yazılmış hissi veriyor, ChatGPT mi kullandınız?

Kısmen kullandım en başta GPU'yu algılamıyor diye ben dedim normalde.
Ayrıca benzer bir sorun benim bir yakınımda oldu onu böyle yaptık. Not almıştım notu da yapay zeka eşliğinde düzenlettirdim. ek olarak notu da kaybettim :(

Çözümü buldum. Proton experimental'i silip yeniden yükledim, ardından Steam ayarlarından shader pre-caching'i kapattım, çalışıyor. Ayrıca yine kendi testlerime göre arka planda Wine (Proton değil Wine) ile çalışan herhangi bir uygulama varsa aynı hatayı veriyor.

Kendimi çözüm olarak işaretlemek istemiyorum ama ne yapalım başka mesaj yok.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı