Ubuntu 24.04 LTS kurulur mu?

JustDaimon

Kilopat
Yer
Türkiye
Linux Mint'e nedense ısınamadım. Benim için en önemlisi stabilite ve her şeyi sorunsuz çalıştırması. AMD APU laptop kullanıyorum, batarya performansı da önemli. Bilinmedik bir distro da kullanmak istemiyorum. Hep popülerlik hem de stabillik için ubunut düşünüyorum. Windows 10'un desteği bitmeden geçip uzun vadeli kullanmayı planlıyorum. Görüşleriniz neler?

Linux Mint'e nedense ısınamadım. Benim için en önemlisi stabilite ve her şeyi sorunsuz çalıştırması. AMD APU laptop kullanıyorum, batarya performansı da önemli. Bilinmedik bir distro da kullanmak istemiyorum. Hep popülerlik hem de stabillik için ubunut düşünüyorum. Windows 10'un desteği bitmeden geçip uzun vadeli kullanmayı planlıyorum. Görüşleriniz neler?

Sisteminizin özellikleri nedir?
Tabii ki de kurabilirsiniz.
Ama sevmezseniz pop! OS veya Zorin OS gibi dağıtımlara yönelebilirsiniz.

Ryzen 5 5000 serisinden
16GB DDR4
480GB

Çok fazla olumsuz şey gördüm, benim hoşuma gidiyordu kullanılmaz mı hocam?
Kullanılır niye kullanılmasın?🙂
Bazı arkadaşlar onaylamayacaktır ama bana kalırsa
24.04.1 LTS Sürümü çok hatalı.

Ama Bu demek değil her sistemde hatalı çalışıyor siz deneyin.

Ve Bu hatalardan dolayı bazı kullanıcılar sevmiyor.
Ama yeni çıkan 24.10 sürümünü veya 22.04 Jammy Jellyfish sürümlerini kullanabilirsin.

Gnome arayüzünü seviyorsanız Pop! OS, eğer Windows gibi bir arayüz istiyorsanız Zorin OS'u tercih edebilirsiniz.

Pop!_OS'u dün eski Laptop'a yükledim. 2 GB RAM'e sahip cihazda oldukça hantal çalışıyor, ancak yine de kullanılabilir durumda.

Bana göre, 'bilinmedik dağıtım' diye bir şey yoktur. Hepsi Linux çekirdeğini kullanır ve genelde terminal kullanımı ile çalışma mantıkları benzerdir. Farklar genellikle görünümle ilgilidir. Hangisini beğeniyorsanız onu kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı