Ubuntu 24.04 üzerinde oyun oynamak mümkün mü?

DİjitalKale

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI M650A WIFI Anakart, AMD Ryzen 9 9900x İşlemci, Crucial 2X16 GB 5600 MHZ DDR5 RAM, Sapphire Radeon RX 7900 XT Nitro+ Vapor-X 20 GB Ekran Kartı, 4 TB WD HDD, PYLON 750 WATT 80+ Bronze Güç Kaynağı, 32 inç 2k 180 hz Viewsonic VA Monitör, Bloody B310N Q Klavye,
Meslek
CNC-CAD/CAM UZMANI
Spider-Man 3 ten, amazing Spider-Man'e, Arkham Knight'tan, Iron Man'e, GTA V'den GameCube, snes, Xbox emülatörlerine kadar her çeşit oyuna erişmek pekala mümkün.
Ekran Görüntüsü - 2024-12-01 21-29-22.png
Watch Ekran kaydı - 2024-12-01 21-29-57 | Streamable

Son düzenleme:
Linux'ta oyunları oynamak için Wine kullanılır yüzde yüzde her oyun mükemmel çalışmayabilir FPS sorunları olabilir ama genellikle birçok oyun şu an Linux'ta sorunsuz çalışıyor. Lutris gibi bir yazılımla otomatik oyunları kurup kendisi ayarlıyor çalışırsa zaten kendisi çalıştırır. Steam'den oyun indireceksen bunun içinde ProtonDB diye bir yazılım var hatta siteden hangi oyunların hangi sürümde çalışıp çalışmadığını ve yorumları görebilirsin. Bir detay var bazı Online oyunların sahipleri Linux oyuncularını istedemediği için ProtonDB desteklese ve çalışsa bile AntiCheat ve BattlEye yazılımları ile senin Linux kullandığını saptayıp oyunu oynamana izin vermez onun için başka bir siteye bakman lazım linkleri bırakacağım. Ayrıca Linux kullanıyorsan kanal tavsiyesi olarak sana Yusuf İpek'i tavsiye ederim birçok konuda videosu var Linux ile ilgili. Benim tavsiyem hem Windows hem de Linux kullanman oyun oynayacağın zaman Windows kullan diğer işlerin için Linux ben de öyle yaptım Dual Boot ile her ikisini de kullanıyorum.

PronDB: https://www.protondb.com
AntiCheat ve BattlEye desteği: Are We Anti-Cheat Yet?
Kanal ve video tavsiyesi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı