Ubuntu depo bilgisi indirme başarısız hatası

ernu

Kilopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Ubuntu güncelleme merkezi otomatik olarak sorgulama yaparken, "depo bilgisi indirme başarısız" hatası almaya başladım.
İnternette bir şeyler araştırdıktan sonra, bazı sorgular çalıştırdım.

sudo apt-get clean.
sudo apt-get update.
sudo apt-get upgrade.

Özellikle son upgrade komutunda "/usr/bin/dpkg returned an error code (1)" hatası alınca, bazı yerlerde remove ile hata çıktılarını veren paketleri silin demişler.
Ben de yaklaşık 7-8 adet paketi bu şekilde sildim. Sonrasında reboot işlemi yaptım ve bilgisayar açıldığında Ubuntu uygulamalarda görünen yazılım güncelleştirme uygulamasının kaybolduğunu gördüm.

Ayrıca mesela ca-certificates hata veriyordu bunu kaldırdığım zaman Chrome'un da silindiğini gördüm. Şimdi Google Chrome'u tekrar yükledim. Fakat upgrade de yine ca-certificates hatası almaya başladım. Ayrıca yanına Google-Chrome-stable hatası da eklendi tabii.

Öncelikle bu yazılım güncelleştirme arayüzünü nasıl geri getirebilirim?

Teşekkürler,

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki komutların çıktıları paylaş bakalım bir.

Kod:
lsb_release -a
history | tail -n 20
egrep "remove|purge " /var/log/dpkg.log | tail -n 30
grep ^[^#] /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.d/*
sudo apt update
sudo apt install -f

Aşağıdaki komutların çıktıları paylaş bakalım bir.

Kod:
lsb_release -a
history | tail -n 20
egrep "remove|purge " /var/log/dpkg.log | tail -n 30
grep ^[^#] /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.d/*
sudo apt update
sudo apt install -f

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Sabah 7'den beri bununla uğraşıyorum, denemediğim şey kalmadı. Buraya konuyu açtıktan sonra da daha fazla dayanamadım ve ubuntuyu tekrar yükledim. Zaten disk genişletme işlemi de yapacaktım, bu vesile ile daha geniş ortama taşımış oldum ubuntu'yu.

Dolayısıyla bu çıktıyı paylaşamamış olacağım.
Fakat asıl beni endişelendiren şey, farkında olmadan tüm yapıları bozdum muhtemelen. Bunun bir daha olmaması için ne yapmam gerek bilemiyorum. Sistemi ara ara bu şekilde kontrol edebileceğim bir sistem var mı, ya da ne önerirsiniz?

Örnek verecek olursam, 2 gün öncesine kadar ufak tefek yazılımlar yükleyip siliyordum fakat dün droidcam isimli programı bir türlü yükleyemedim, o sırada zaten güncellemeleri indiremediğini fark ettim sistemin. Bunu daha önceden anlamam gerekiyordu. Acemiliğim yüzünden gitti tüm sistem maalesef. 😞

Bunun bir daha olmaması için ne yapmam gerek bilemiyorum. Sistemi ara ara bu şekilde kontrol edebileceğim bir sistem var mı, ya da ne önerirsiniz?

Ne yaptığınızı bir ihtimal çıktılardan anlaşılabilir ve buna göre şunu bunu yapma denilebilirdi. Şu an için bir şey söylemek zor. Sorun yaşandığında, daha karmaşık hale getirmeden bir konu açmanız daha uygun olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı