Kullandığım laptop da 128 GB SSD var ve Windows bunun içerisine kurulu. Ben ikincil diskim olan harddiskden 30GB bir bölüm ayırdım fakat Ubuntu kurulumunda bu ayırdığım disk gözükmüyor, harddisk bir bütün olarak gözüküyor. 30GB'lık diski NTFS ve FAT32 olarak biçimlendirdim farkeden bir şey olmadı halen Ubuntu ekranında 900 küsür Gigabyte olarak gözüküyor. O aşamadan ilerisine sıfırlanma korkusundan gidemedim. Diskimin Windows içinde görünümü ektekiler gibidir.
E diskinin çok olmasının nedeni zamanla D diskinden bölüp E'ye eklediğim için oluyor.
O kısımda bir bütün olarak gösteriyor. Birazdan görüntüleri ekliyorum. Cezam olduğundan dolayı cevap veremedim.
BU şekilde gözüküyor @apkalipto@Fatalis
Yardım bekliyorum
Yardıma ihtiyacım var @Recep Baltaş
Windows altında bölümler yeşil (veya altın sarısı) gözüküyor, ayrıca aynı harfe sahip bölümler var. Sol tarafta yazıyor olması lazım dinamik veya temel diye. Diskinizi temel diske çevirmeniz lazım. Bu süreçte önemli verilerinizi başka bir diske yedeklemenizi öneririm. Temel diske dönüşüm sırasında verilerinizi kaybedebilirsiniz. Temel diske dönüştürme için şu alıntıdan yararlanabilirsiniz:
Windows altında bölümler yeşil (veya altın sarısı) gözüküyor, ayrıca aynı harfe sahip bölümler var. Sol tarafta yazıyor olması lazım dinamik veya temel diye. Diskinizi temel diske çevirmeniz lazım. Bu süreçte önemli verilerinizi başka bir diske yedeklemenizi öneririm. Temel diske dönüşüm sırasında verilerinizi kaybedebilirsiniz. Temel diske dönüştürme için şu alıntıdan yararlanabilirsiniz:
Sorunu diski silip risk alarak ubuntu yükleme esnasında 1TB olarak seçip ondan sonraki sekmeye geçmekdi, zor olanı yapıp geçtim ve alan ayırmamı istedi bende 30GB kadar bir alan ayırdım ondan sonra D ve E disklerinden bölerek kendisi bir disk kurup içine yükledi lakin buda şöyle bir sorun ortaya çıkardı:
Toshiba olan harici HDD.