Ubuntu disk gözükmeme sorunu

uok825

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Kullandığım laptop da 128 GB SSD var ve Windows bunun içerisine kurulu. Ben ikincil diskim olan harddiskden 30GB bir bölüm ayırdım fakat Ubuntu kurulumunda bu ayırdığım disk gözükmüyor, harddisk bir bütün olarak gözüküyor. 30GB'lık diski NTFS ve FAT32 olarak biçimlendirdim farkeden bir şey olmadı halen Ubuntu ekranında 900 küsür Gigabyte olarak gözüküyor. O aşamadan ilerisine sıfırlanma korkusundan gidemedim. Diskimin Windows içinde görünümü ektekiler gibidir.

1586359040078.png

1586359060105.png

E diskinin çok olmasının nedeni zamanla D diskinden bölüp E'ye eklediğim için oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Windows altında bölümler yeşil (veya altın sarısı) gözüküyor, ayrıca aynı harfe sahip bölümler var. Sol tarafta yazıyor olması lazım dinamik veya temel diye. Diskinizi temel diske çevirmeniz lazım. Bu süreçte önemli verilerinizi başka bir diske yedeklemenizi öneririm. Temel diske dönüşüm sırasında verilerinizi kaybedebilirsiniz. Temel diske dönüştürme için şu alıntıdan yararlanabilirsiniz:

İlk olarak CMD'yi açın.
Diskpart'ı açalım:
Kod:
diskpart
Diskleri listeleyelim:
Kod:
list disk
Listeden diskin numarasını bulup seçelim:
Kod:
select disk {disk numarası}
Örnek:
Kod:
select disk 0
Diski basit sürücüye çevirelim:
Kod:
convert basic
Diski formatlayalım:
Kod:
clean
Yeni bölüm oluşturalım:
Kod:
create partition primary
Kod:
format quick fs=ntfs
Diski aktif hale getirelim:
Kod:
active

Windows altında bölümler yeşil (veya altın sarısı) gözüküyor, ayrıca aynı harfe sahip bölümler var. Sol tarafta yazıyor olması lazım dinamik veya temel diye. Diskinizi temel diske çevirmeniz lazım. Bu süreçte önemli verilerinizi başka bir diske yedeklemenizi öneririm. Temel diske dönüşüm sırasında verilerinizi kaybedebilirsiniz. Temel diske dönüştürme için şu alıntıdan yararlanabilirsiniz:

İlk olarak CMD'yi açın.
Sorunu diski silip risk alarak ubuntu yükleme esnasında 1TB olarak seçip ondan sonraki sekmeye geçmekdi, zor olanı yapıp geçtim ve alan ayırmamı istedi bende 30GB kadar bir alan ayırdım ondan sonra D ve E disklerinden bölerek kendisi bir disk kurup içine yükledi lakin buda şöyle bir sorun ortaya çıkardı:
1586552541750.png

Toshiba olan harici HDD.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı