Ubuntu dosya indirirken internetin kısıtlanması

Cycrow V

Hectopat
Yer
127.0.01
Daha fazla  
Merhabalar Technopat ahalisi, yine bir sorun ile karşınızdayım, şu an kullandığım Ubuntu tabanlı işletim sistemi ben bir indirme yaparken neredeyse tüm diğer uygulamaların vb. internetini kesiyor. Mesela ben Windows'ta Steam güncellerken ya da oyun indirirken bir yandan tarayıcı gezmek istersem bunu rahatlıkla yapabiliyordum. Ancak şu anki sistemimde bir deb dosyası indirirken veya oyun yüklerken neredeyse bir linke tıklamak bile imkansız hale geliyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetin yavaşlığından ötürü mü oluyor bu yoksa bilgisayar mı donuyor?
İkisi de değil, misalen 800 kb/s ile bir dosya indiriyorsam dosya inmeye devam ediyor ancak bu sırada ben Firefox tarayacımdan bir linke bastığımda belki 30-40 saniye vakit alıyor bu. Bu da kullanımımı güçleştiriyor. Çözüm mevcut mudur?

İkisi de değil, misalen 800 kb/s ile bir dosya indiriyorsam dosya inmeye devam ediyor ancak bu sırada ben Firefox tarayacımdan bir linke bastığımda belki 30-40 saniye vakit alıyor bu. Bu da kullanımımı güçleştiriyor. Çözüm mevcut mudur?
Tarayıcının internetini kısmak mümkündü sanırım.

sudo apt install trickle

Aşağıda -d ifadesinden sonra indirme hızı, -u ifadesinden sonra yükleme hızı yazarak kısıtlayabilirsiniz.

trickle -d 10 -u 5 firefox

Tarayıcının internetini kısmak mümkündü sanırım.

sudo apt install trickle

Aşağıda -d ifadesinden sonra indirme hızı, -u ifadesinden sonra yükleme hızı yazarak kısıtlayabilirsiniz.

trickle -d 10 -u 5 firefox
tarayıcının interneti kıstık diyelim, steam'de indirmem varken nasıl olacak, onu da kısıtlarsam bu sefer ping vb sıkıntılar yaşamaz mıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı