Çözüldü Ubuntu Dual boot olan sistemde BIOS varsayılan ayarlarina dondurdukten sonra Windows kayboldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ubuntuke

Decapat
Daha fazla  
Ubuntu ve Windows (Dual boot )olarak kulaniyordum tek SSD. BIOS ayarlarini default olarak sıfırladım. Ubuntu gozukyor çalışıyor herhangi bir sıkıntı yok lakin Windows boot menüsünde yok.

Çözüm
Bir Windows ISO dosyası kullanarak "kişisel bilgisayarımı onar" seçeneğini seçerek onarmayı deneyin.
Bunun yanında BIOS'un CSM ayarları gibi şeyleri de değiştirmeyi deneyin. Bunu yapmadan önce ayarlarınızı not edin.

Ayrıca bu sorunu yaşamanıza neden olan BIOS'u varsayılana döndürme sebebiniz neydi? Linux ile bağlantısı nedir?
Bir Windows ISO dosyası kullanarak "kişisel bilgisayarımı onar" seçeneğini seçerek onarmayı deneyin.
Bunun yanında BIOS'un CSM ayarları gibi şeyleri de değiştirmeyi deneyin. Bunu yapmadan önce ayarlarınızı not edin.

Ayrıca bu sorunu yaşamanıza neden olan BIOS'u varsayılana döndürme sebebiniz neydi? Linux ile bağlantısı nedir?

Çözüm
Sebebi Turbo Boost'u kapatmıştım. 2 tane Turbo Boost seçeneği vardı her ikisi de acik miydi bilmiyordum bu yüzden sıfırladım.

GRUB menüsünde Windows görünüyor mu?

Hayir.

Ubuntu ve Windows (Dual boot )olarak kulaniyordum tek SSD. BIOS ayarlarini default olarak sıfırladım. Ubuntu gozukyor çalışıyor herhangi bir sıkıntı yok lakin Windows boot menüsünde yok.

Sorunumu Windows yükleyici flashla çözdüm Windows 11 yüklü bilgisayara Windows 10 yükleyici ile bilgisayarı onar seçeneğine tıkladım buradan cik ve Windows 11 ile devam et seçeneğine tıkladım şu an boot menüsünde Windows gozukuyor.(Windows 10 yükleyici kullanma sebebim elimde halihazırda Windows 10 yükleyicisi vardı.)

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı