Ubuntu güncellerken "An upgrade from 'vivid' to 'xenial' is not supported with this tool" hatası

ndkandr

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayar açıldığında bir ileti kutusu geliyor. Ardından ileri ileri dedikten sonra da böyle bir hata geliyor. Yükseltmenin başka bir yolu var mıdır?

Ekran Görüntüsü - 2017-08-31 12:11:48.png
Ekran Görüntüsü - 2017-08-31 12:13:09.png

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Reddit'te benzer bir konu açılmış: An upgrade from 'vivid' to 'xenial' is not supported with this tool. • r/Ubuntu
Terminal'e (Uçbirim) şu komutu girmeyi deneyin:
Kod:
sudo do-release-upgrade -d

Eğer olmazsa aşağıdaki komutlarla önce 15.10'a yükseltin:
Kod:
sudo sed -i 's/vivid/wily/g' /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
Eğer bu komutlar çalışmazsa yeni sürümün kurulum medyasını indirin ve oradan yükseltin.

Reddit'te benzer bir konu açılmış: An upgrade from 'vivid' to 'xenial' is not supported with this tool. • r/Ubuntu
Terminal'e (Uçbirim) şu komutu girmeyi deneyin:
Kod:
sudo do-release-upgrade -d

Eğer olmazsa aşağıdaki komutlarla önce 15.10'a yükseltin:
Kod:
sudo sed -i 's/vivid/wily/g' /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
Eğer bu komutlar çalışmazsa yeni sürümün kurulum medyasını indirin ve oradan yükseltin.
Olmadı. Komutlar zaten çalışmadı, USB'den yükselteyim dedim yine hata verdi. Bir de yüklemeden önce "grubu zorla"gibisinden şeyler diyordu. Kurarken yükselt dedim grub'u yüklerken hata verdi. Temiz kurulum yaptım yine aynı hatayı verdi. Herhalde dağıtım benim bilgisayara yüklenmek istemiyor:) Şimdi 17.04'ü indiriyorum. İnşallah yine aynı hatayı vermez.

Dağıtımda bir sıkıntı yok. Ya siz dosyayı eksik indiriyorsunuz, ya da USB'ye yanlış yazıyorsunuz.

Tavsiyem 16.04 LTS sürümünü işletim sisteminizin mimarisine uygun olarak indirip, Universal USB Installer ile de USB'ye yazmanız.

Rufus gibi programlar sıkıntı oluşturuyor maalesef.

Dağıtımda bir sıkıntı yok. Ya siz dosyayı eksik indiriyorsunuz, ya da USB'ye yanlış yazıyorsunuz.

Tavsiyem 16.04 LTS sürümünü işletim sisteminizin mimarisine uygun olarak indirip, Universal USB Installer ile de USB'ye yazmanız.

Rufus gibi programlar sıkıntı oluşturuyor maalesef.
16.04 dağıtımını iki kere indirmiştim ama yine aynı sıkıntı oldu. Linux Windows gibi her bilgisayara sorunsuz bir şekilde oturmuyor ki. Ubuntu'nun geliştirme ekibi Windows'unki kadar değil ki. Her neyse...
Bu arada Windows kullanmıyorum ve yüklemeye geçiyorum. Bakalım ne maceralar yaşayacağım:)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı