sudo do-release-upgrade -d
sudo sed -i 's/vivid/wily/g' /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
Olmadı. Komutlar zaten çalışmadı, USB'den yükselteyim dedim yine hata verdi. Bir de yüklemeden önce "grubu zorla"gibisinden şeyler diyordu. Kurarken yükselt dedim grub'u yüklerken hata verdi. Temiz kurulum yaptım yine aynı hatayı verdi. Herhalde dağıtım benim bilgisayara yüklenmek istemiyorReddit'te benzer bir konu açılmış: An upgrade from 'vivid' to 'xenial' is not supported with this tool. • r/Ubuntu
Terminal'e (Uçbirim) şu komutu girmeyi deneyin:
Kod:sudo do-release-upgrade -d
Eğer olmazsa aşağıdaki komutlarla önce 15.10'a yükseltin:
Eğer bu komutlar çalışmazsa yeni sürümün kurulum medyasını indirin ve oradan yükseltin.Kod:sudo sed -i 's/vivid/wily/g' /etc/apt/sources.list sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
İndirdiğim şey orjinal zaten kendi sitesinden indirdim. Dağıtımda sıkıntı var. Şimdi USB'ye 17.04 yazıp deneyeceğim.Ubuntu'yu şuradan indirin. #Download Ubuntu Desktop
Ardından şu programı kullanarak Ubuntu'yu, USB belleğe yazın. #Universal USB Installer
Son olarak önemli verilerinizi yedekledikten sonra tüm diski silip, Ubuntu kurulumunu sıfırdan yapın. #Ubuntu Kurulum![]()
16.04 dağıtımını iki kere indirmiştim ama yine aynı sıkıntı oldu. Linux Windows gibi her bilgisayara sorunsuz bir şekilde oturmuyor ki. Ubuntu'nun geliştirme ekibi Windows'unki kadar değil ki. Her neyse...Dağıtımda bir sıkıntı yok. Ya siz dosyayı eksik indiriyorsunuz, ya da USB'ye yanlış yazıyorsunuz.
Tavsiyem 16.04 LTS sürümünü işletim sisteminizin mimarisine uygun olarak indirip, Universal USB Installer ile de USB'ye yazmanız.
Rufus gibi programlar sıkıntı oluşturuyor maalesef.
Yaptım olmadı. En sonunda USB'den yükselttim."sudo apt-get dist-upgrade"
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.