Çözüldü Ubuntu ile Windows nasıl dualboot yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

amitweaking

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımda iki adet SSD var bir tanesinde Windows kurulu diğer SSD'mde ise hiçbir şey yok bomboş. Boş olan SSD'ye Ubuntu kurmak istiyorum yani bilgisayarım dualboot olacak istediğimde Windows istediğimde Ubuntu kullanacağım. Bunu nasıl yapabilirim? USB belleğimde Ubuntu ISO'm hazır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımda iki adet SSD var bir tanesinde Windows kurulu diğer SSD'mde ise hiçbir şey yok bomboş. Boş olan SSD'ye Ubuntu kurmak istiyorum yani bilgisayarım dualboot olacak istediğimde Windows istediğimde Ubuntu kullanacağım. Bunu nasıl yapabilirim? USB belleğimde Ubuntu ISO'm hazır.
Hocam normal kurulum da ikinci diki seçersiniz

Zaten Ubuntu kurunca Ubuntu'nun boot sistemi windowsuda algılayıp ayarlıyor. Ayrıten bir şeye gerek yok yani. Ama ben Windows'un kendi boot manegerini istiyorum derseniz EasyBCD ile yaparsınız. Kurmanın ise Windows'tan farkı yok.

Ama ayni diske kurmadigin icin acikirken hangi isletim sistemini kullanmak istedigini sormaz. Boot menusunden secmen lazim.
Ubuntuda diğer diskte olan işletim sistemide algılıyor diye biliyorum ama genellikle aynı diske kurduğum için böyle oluyor olabir. Yani sizin dediğiniz doğru olabilir.

Ubuntuda diğer diskte olan işletim sistemide algılıyor diye biliyorum ama genellikle aynı diske kurduğum için böyle oluyor olabir. Yani sizin dediğiniz doğru olabilir.
Bende olmadi diye hatirliyorum ama Ubuntu'da denememistim, hakli olabilirsiniz. Arkadaş denedikten sonra sonucu bizimle paylaşırsa güzel olur.

Bende olmadi diye hatirliyorum ama Ubuntu'da denememistim, hakli olabilirsiniz. Arkadaş denedikten sonra sonucu bizimle paylaşırsa güzel olur.
Aynen öyle hocam. Denesin bizde bilgilenelim. Olmazsa Boot menüsünden seçer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı