Çözüldü Ubuntu internet aşırı yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Aşağıdaki komutlarla rtl8192eu-dkms paketini kur ve sistemini yeniden başlat.

Kod:
sudo add-apt-repository ppa:kelebek333/kablosuz
sudo apt-get update
sudo apt install rtl8192eu-dkms

Ayrıca BIOS ayarlarından secureboot seçeneğini pasifleştir. Eski klasik BIOS kullanıyorsan buna gerek yok.
Olmuş hız testi yaptım. tam hız alıyorum. Ne kadar teşekkür etsem az sana. Sayenizde ilk kez düzgünce Linux kullanabileceğim. Keşke bu konuyu soru olarak açsaydım da sizi çözüm seçebilseydim. Çok teşekkür ederim.

Rica ederim, dönüş yapman yeterli benim için. Sistemi yeniden başlattığında, yeni kurulan sürücü otomatik olarak etkin olacak, ayrıca bir şey yapmana gerek kalmayacak. Sürücü DKMS ile kurulduğu için, güncelleme ile gelen yeni çekirdeklere de otomatik olarak derlenerek eklenecek.

Aynı işlemleri Linux Mint ya da Ubuntu tabanlı tüm dağıtımlarda uygulayabilirsin.

Rica ederim, dönüş yapman yeterli benim için. Sistemi yeniden başlattığında, yeni kurulan sürücü otomatik olarak etkin olacak, ayrıca bir şey yapmana gerek kalmayacak. Sürücü DKMS ile kurulduğu için, güncelleme ile gelen yeni çekirdeklere de otomatik olarak derlenerek eklenecek.
Çok kral adamsınız. İyi akşamlar diliyorum.

Arkadaşlar merhaba ben bunu yaotım olmadı ve ben nasıl düzelttim onu paylaşmak istedim çünkü bu forum hala internette sorunu yazınca en üstteki sitelerden biri.
Öncelikle EFI olarak kurulum yaptıysanız bilgisyarınıza -ki bu bence daha mantıklı- böyle bir hata almak gayet doğal. Öncelikle nasıl bir kurulum yaptığınızı öğrenmek için şu komutu çalıştırmalısınız -eğer bilmiyorsanız-:
[ -d /sys/firmware/efi ] && echo "EFI" || echo "BIOS"
Bu komutu yazıp enter'a tıklayınca nasıl bir kurulum yaptığımızı bize gösteriyor.
Eğer EFI kurulum yaptıysanız secureboot internetinizi yavaşlatıyordur ve bunu kapatmak için şu komutu yazmalısınız:
mokutil --sb-state
Sonrasında Secureboot kapanmış olacak bende inanılmaz fark etti önceki haline nazaran bu durumdan muzdarip olduğum için ve yeni bir yorum forum sitelerinde pek göremediğimden paylaşmak istedim. Umarım herkesin işine yarar. Hayırlı çalışmalar herkese..

Aşağıdaki komutlarla rtl8192eu-dkms paketini kur ve sistemini yeniden başlat.

Kod:
sudo add-apt-repository ppa:kelebek333/kablosuz
sudo apt-get update
sudo apt install rtl8192eu-dkms

Ayrıca BIOS ayarlarından secureboot seçeneğini pasifleştir. Eski klasik BIOS kullanıyorsan buna gerek yok.
Konuyu hortlatıcam ama herşeyi yaptım bende "E: rtl8192eu-dkms paketi bulunamadı" diye bir uyarı çıktı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı