Ubuntu internet yavaşlığı problemi

Tatsız

Kilopat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarımda hem Windows 10 hem Ubuntu kullanıyorum. Windows 10 ile büyük bir değişim olmadan 15 MBit internet hızı alırken Ubuntu kullanırken 7 MBit civarı hız alabiliyorum. Bu bir driver problemi olabilir mi? Nasıl çözebilirim?

İşaretledim. Hatta sahipli Nvidia sürücüsü yüklüydü kurulduktan sonra. Wifi kartının sürücüsünün güncelliğini nasıl denetleyebilirim?

Aynı sorunu elementary ve mint de de yaşadım. Problem yüksek ihtimalle driverlarda ve ne kadar ararsam arayım hiçbir çözüm bulamadım. Ethernette kullandığımda da aynı problemi yaşıyorum. Ama yine de aklıma gelen deneyebileceğin birkaç çözüm var. Yine aklıma gelen olursa eklerim

- Eğer değiştirmediysen dns adreslerini düzenleyebilirsin
(Bunu doğrudan ayarlardan yapman yeterli olabilir ama emin değilim. Yanlış hatırlamıyorsam sistemin dosyalarından bir text dosyasının içinde değişiklik yapman gerekiyordu.

- Ipv6 açıksa kapatabilirsin
(Bunu da aynı şekilde doğrudan ayarlardan yapman muhtemelen yeterli ama yine bir dosyayı değiştirmen de gerekebilir.)

- Driverlarını güncellemeyi deneyebilirsin ama muhtemelen NIC'n Realtektir ve bu firmanın belirli driverlarına ait bir çözüm sanırım henüz yok.

Kod:
sudo apt install inxi
sudo inxi -Nxxx0
Ciktilarini atabilir misin?

Network:
Device-1: Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter
Vendor: Dell Driver: AtH9K v: Kernel port: F040 bus ID: 06:00.0

Device-2: Realtek RTL810XE PCI Express Fast Ethernet vendor: Dell
Driver: R8169 v: Kernel port: E000 bus ID: 07:00.0
Device-3: Qualcomm Atheros type: USB Driver: Btusb bus ID: 1-1.6:6

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı