Ubuntu İnternete Bağlanmıyor

artemiss

Zeptopat
Daha fazla  
UTM ile Ubuntu kurulumu yapmak istedim aşağıdaki rehberdeki gibi fakat server kurulumundan sonra desktop kurulumunu aşağıdaki kodlarla yapamıyorum, internet bağlantısı olmadığı için error veriyor.
Aynı şekilde gerekli dosyaları yüklemek için aşağıdaki linkteki komutları yazdığımda da benzer hatalar alıyorum.
Windows kurulumu yaparken internet sorununu spice guest Tools isminde bir dosyayı atarak halletmiştim fakat Ubuntu için bunu bulamadım.

Ayrıca bu bahsettiğim dosya tam olarak ne işe yarıyor ve bu dosyayı attığımız UTM kurulumunda çıkan Shared Directory bölümü nedir kısaca açıklarsanız sevinirim. Bu işlerde yeniyim ve pek tatmin edici bilgiler bulamadım internette daha doğrusu bulsam da anlamadım.
Not: M1 Pro kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam isterseniz DualBoot olarak Fedora kurabilirsiniz.
Fedora Native olarak kurulabiliyor. Gönüllü geliştiriciler, Fedora'yı M işlemciye portlamışlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak söyleyeyim, Fedora'yı kurmak zorundan değilsiniz, USB Bellek üzerinden canlı olarak da çalıştırabilirsiniz.

Hocam isterseniz DualBoot olarak Fedora kurabilirsiniz.
Fedora Native olarak kurulabiliyor. Gönüllü geliştiriciler, Fedora'yı M işlemciye portlamışlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak söyleyeyim, Fedora'yı kurmak zorundan değilsiniz, USB Bellek üzerinden canlı olarak da çalıştırabilirsiniz.

Hocam açıkçası sanal bilgisayar üzerinden çalıştıramazsam USB üzerinden çalıştırmayı tercih ederim. Fakat açıkçası ben daha çok bu hatayı neden aldığımı merak ediyorum, bir de Shared Directory kısmının tam olarak ne olduğunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı