Ubuntu kernel 5.8.10 güncelleme

Hem sonu 1 ile biten kernel sürümleri, test aşamasında olan kararsız sürümler diye biliyorum ben.
Onunla alakalı değil. Aşağıdaki sitede "longterm" yazanlar uzun süre desteklenir, "stable" yazanlar stabil sayılabilir ama kısa süre güncelleme alırlar(Tabi "longterm" olanlar en stabilleri.), "mainline" olanlar ise yeni özelliklerin test edildiği, stabil olmayan sürümlerdir.


Aynı zamanda attığım siteden istediğiniz çekirdeğin kaynak kodunu indirip, derleyip, kullandığınız dağıtıma kurabilirsiniz.(Önermem çünkü bu konudaki gibi hatalar meydana gelebilir. Ben denediğimde de açılışta 2-3dk siyah ekran geliyordu sonra işletim sistemi açılıyordu. Denemek isterseniz deneyebilirsiniz, sorunsuz çalışma ihtimali de var tabi ki.)
 
Initramfs hatası çıkaran bir paketi kaldırdım. 5.4'ü yükleyeceğim çözüldü gibi.
Sorun eski Kernel'i yükleyince çözülmüştür.

Aslında o şekilde de kullanabilirsin. Seninki biraz da psikolojik herhalde. ACPI hataları aşırı ısınma gibi yan etkileri yoksa görmezden gelinmesi gereken şeyler. Ya da vendor ile iletişime geçip BIOS'u tamir etmelerini rica edeceksin. Ortada format atmayı gerektirebilecek bir şey yok yani.
 
Son düzenleme:
ubuntu iso sunu usb yada dvd yazdırdı isen ononla sistemini boot et.live olarak devam et.ilk açılışta boot seçenekleri (advanced kısmında)gelecek oradan eski kernelinle açılış yapabilirsin.boot seçeneklerini tam tanıtamamışsın ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
en son:
sudo grub-install update seçeneğini kullanmamışsın sanırım.
En son kernele güncelleme yaptım.
 

Dosya Ekleri

  • kernel..jpg
    kernel..jpg
    35,7 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:

Geri
Yukarı