Ubuntu komut istemi olarak açılıyor

Mackled808

Hectopat
Makaleler
1
Bugün Ubuntu kurmak için Boot yaptığımda (zaten klasikleşmiş işlemler olduğu için atlıyorum) neden olduğunu anlamadığım bir şekilde grafik arayüz yerine beni bir komut istemi karşıladı.
Bir yardımı olabileceğini düşündüğüm için "Boot" yazdım ve sonuç olarak "you need to load a kernel first." Şeklinde bir tepki aldım.
Daha önce aynı işlemleri uygulayarak (sadece denemek için) lubuntu kurmuştum ve Boot yaptığımda beni grafik arayüz ve masaüstünde bulunan simgeler karşılamıştı.
"Acaba Lubuntu'da aynı tepkiyi verir mi?" Diyerek daha önceden kullandığım ve silmediğim lubuntu ISO dosyasını USB'ye yazarak tekrar denedim ve bu sefer onda da aynı şeyle karşılaştım. "Acaba bir yerde bir şeyi yanlış mı yapıyorum?" Diyerek birkaç rehbere baktıktan sonra yaptığım denemelerden hiçbir sonuç alamadım. Yabancı kaynaklara da göz gezdirdim ve sanırım ilk defa Google arama motorunda aradığım bir çözüme ulaşamadım. Tam olarak neyi yanlış yapıyorum? Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pekala, şu an USB bende değil. Elime tekrar geçtiği anda deneyeceğim.
ISO dosyasını Rufus ile DD yöntemiyle yazdırmayı deneyin.
Bu sefer grafik arayüz ile Ubuntu boot ediliyor ancak şöyle bir sıkıntı var ki, ne kadar beklersem bekleyeyim kurulum kısmına geçemiyorum. "Checking Filesystems" yapılıyor bitiyor ve "Bir veya birden fazla zarar görmüş." tarzı bir mesaj gözüktükten sonra ebedi sessizliğe gömülüyor. Rufus ile her türlü yazmayı denedim ancak hiçbir cevap alamadım. Lubuntu da Ubuntu da Manjaro da aynı tepkiyi verdi. (Sanal makinelere kurarak hepsini ufak bir tadıp karar vermek için hepsini indirmiştim.) Bunu çözmenin bir yolu yok mudur?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı