Ubuntu'yu Unetbootin yazılımı ile USB'ye kurdum. Sonra yeniden başlattım ve USB'den boot ettim. Ama siyah ekran hatası ile karşılaşıyorum. "SYSLİNUX" tarzı şeyler yazıyor. Bayağı uzun süre beklememe rağmen o siyah ekran ilerlemedi. Ne yapmalıyım? ISO bozulmuş olabilir mi, bir şey yapmadım ama? Ya da başka bir USB'ye yazma programı önerir misiniz?
@novalgin Hocam teşekkürler, Ubuntu kurulum ekranı vs. geldi. Ama ilerlediğimde Win 7'nin yanına kur seçeneği gelmesini beklerken "Şu an Windows 10 var, ne yapmak istersiniz ?" diye soruyor, lakin bende Win 10 yok. Yanına kur seçeneği yerine de "Disk'i sil" var.
Ne yapmalıyım. Bu arada Win 10'dan Win 7'ye geçtim ondan olabilir mi ? Kısaca ne yapmam lazım hocam ? Bu arada Wi-Fi'ya bağlanmadım...
@MF@Recep Baltaş
---------------------
Yardımlarınız çok makbule geçer...[/USER]
Evet ondan kaynaklı. Kurulumda yanlış seçeneklerle ilerlerseniz o şekilde sorar. Youtube'de kurulum videolarına bakarak ilerleyin eğer hiç kurmadıysanız.
Aslında "msconfig" de sadece Win 7 var ama dediğinizi aynen yapacağım. Teşekkürler.
Güncelleme ; @Murat5038 hocam Malwerbytes'ın Free sürümü ile tarattım. Sıkıntı yok, ama format seçeneğini bulamadım hiçbir yerde. Birde hocam verdiğiniz program USB'ye yazma programı mı ? Eğer öyle ise yukarıdaki arkadaşın önerdiği "Rufus" ile Ubuntu kurulum ekranına geliyorum. Lakin Win 7'nin yanına Ubuntu kur yok. Önerdiğiniz program ile bu sorunu çözebilir miyim ? Tekrardan teşekkürler, sizi de oyalıyorum ama
Birde sizin dediğiniz "bootable" programı ile deneyeyim. Sonuçları yazarım.
@Murat5038 Dediğiniz program ile dediğinizin aynısını yaptım olmadı. Neden Windows'un yanına kur seçeneği gelmiyor anlamadım. Başka öneriniz var mı ? @Murat5038
Öneri var tabi ki ancak o işlemi yapamayabilirsiniz. Yapamazsanız her iki sistemi de kullanılmaz hale getirebilirsin.
En iyisi yaptığın işlemleri videoya çekerek paylaş.