Çözüldü Ubuntu kurulum diski "Call Trace: radeon" ekranında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MRsuffix Berat

Hectopat
Merhaba.
Linux Ubuntu indirirken hata alıyorum.
Linux'u indiriyordum USB'ye Rufus ile yazdırıyorum ve kurulum yerinde "try or install Ubuntu" diyorum ama bir sürü yazı çıkıyor devam etmiyor.
Aşağıdaki videoda da belirttiğim gibi ekrandaki yazılar belki gider dedim ve bekledim 2-3 saat ama aynı şekilde kaldı.
Nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kernel panic'de hiçbir şey okunmuyor. Keşke düzgün bir fotoğrafı olsaydı.

Grafik sürücülerini yüklemeden başlatmayı deneyin böyle bir durumda. USB den boot ederken grub menüsünde install için parametreleri düzenleyerek nomodeset ekleyin splash ve quiet gibi parametrelerin yazdığı satırın sonuna ek olarak.

Örnek sonuç:
Kod:
ubuntu-general-6.2.initramfs quiet splash nomodeset

Parametre düzenlemesi E ile oluyor diye hatırlıyorum ancak emin değilim. Alt kısımda yazar zaten.
Ben hiç yazdırmıyorum USB'yi Ventoy kuruyorum ISO'yu direkt USB içine atıyorum. Windows ISO'ları da var içinde mis gibi hocam.

Aynen benim 64 GB'lik USB de yaklasık 15 tane yüklü Windows'tan tut Linux vs. her sürüm mevcut. Başlangıcta istediğini seç kur

Kernel panic'de hiçbir şey okunmuyor. Keşke düzgün bir fotoğrafı olsaydı.

Grafik sürücülerini yüklemeden başlatmayı deneyin böyle bir durumda. USB den boot ederken grub menüsünde install için parametreleri düzenleyerek nomodeset ekleyin splash ve quiet gibi parametrelerin yazdığı satırın sonuna ek olarak.

Örnek sonuç:
Kod:
ubuntu-general-6.2.initramfs quiet splash nomodeset

Parametre düzenlemesi E ile oluyor diye hatırlıyorum ancak emin değilim. Alt kısımda yazar zaten.

Çözüm

Peki nasıl ekran kartı sürücülerini iptal ederim bu dediğiniz nomodeset, splash, quiet gibi şeylerden bir şey anlamadım.

Peki nasıl ekran kartı sürücülerini iptal ederim bu dediğiniz nomodeset, splash, quiet gibi şeylerden bir şey anlamadım.

GRUB ekranında E tuşuna basın, kod bloğu olarak örnek verdiğim kısmı bularak sonuna nomodeset ekleyin.

Ya da 2. sıradaki safe graphics seçeneğiyle de deneyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 1858846

GRUB ekranında e tuşuna basın, kod bloğu olarak örnek verdiğim kısmı bularak sonuna nomodeset ekleyin.

Ya da 2. sıradaki safe Graphics seçeneğiyle de deneyebilirsiniz.

Tamamdır şimdi deniyorum çıktıyı buraya atacağım. Teşekkürler.

@Nizel G Server kurmaya çalışıyordum 1. fotodaki yerde nereye yazmam gerek
"ubuntu-general-6.2.initramfs quiet splash nomodeset" bunu ve safe mod yok.

Son düzenleme:
3 tireyi silerek nomodeset yazın yerine. Ardından F10 basarak önyükleyin.

Yine hata alırsanız gfxpayload'ı text yapmayı da deneyebilirsiniz. gfxpayload=text

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…