Ubuntu kurulumu sırasında dosyalar kaybolur mu?

nikoisbackx

Hectopat
Katılım
11 Aralık 2019
Mesajlar
109
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Web & Mobile Developer
Merhabalar, bilgisayarım HP Pavilion 15 CB008NT; 16 GB RAM, i7 7700HQ, 1TB HDD ve 240 GB SSD. Yıllardır Windows 10 kullanıyorum. Kullandığım programlama dilinden dolayı işletim sistemimi değiştirmeye karar verdim. İlk defa bir Linux dağıtımı kullanacağım için Ubuntu ile başlamaya karar verdim. Geçen gün Dual-Boot yapayım dedim. SSD'yi böldüm 50 GB kadar. SSD'ye kurmak istedim fakat kurulum esnasında farklı bir şey yapıp SSD'ye değil HDD'ye kurdum tam olarak bilmiyorum. Ayrıca şöyle bir sıkıntı yaşadım Ubuntu'yu ilk kurduğumda çok yavaş çalışıyordu hatta donmalar oluyordu aşırı bir şekilde. Sanırım hatalı gerçekleştirdim kurulumu. Şu an tekrar kurmak istiyorum ancak bu defa komple SSD'ye kuracağım, Windows 10'u kaldıracağım. Bu işlem esnasında HDD'de bulunan dosyalarıma bir şey olmaması gerekiyor. Kurulumu sadece SSD'ye yapabileceğim şekilde nasıl kurabilirim, önerebileceğiniz bir kaynak var mıdır? Teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulum sırasında her şeyi sil ve Ubuntu'yu kur diye bir seçenek var ama HDD'yide kapsıyor mu bilmiyorum, yapabilirseniz elle düzenleme bölümünden EFI bölümü ve sistem bölümünü kendiniz ayarlayıp kurabilirsiniz. Uğraşmak istemiyorsanız kurulum sırasında HDD'yi çıkarın daha sonra takın. (laptop kullanıyormuşsunuz fark etmedim, en iyisi elle düzenleme işini bir araştırın EFI bölümü ve sistemin kurulacağı bölümü ayarlayıp kurun.)
 
Kurulum işlemini tamamlamadan önce hangi diske neler yapılacağını size bildiriyor ve onayınızı istiyor. Eğer bunları düzgün bir biçimde okur ve kurulum adımlarında hata yapmazsanız herhangi bir sorun olmadan kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı