Ubuntu kurulumundan sonra Arch Linux'a önyükleme seçeneği görünmüyor

load kernels first
/boot/vmlinuz-linux not founded
bu iki hatayı veriyor

@Bayram Tempest kernels hatası veriyor ama boot menüsünden Arch'dan başlatınca Arch kusursuz çalışıyor.

@Bayram Tempest rahatsız ediyorsam kusura bakmayın /boot/vmlinuz-linux komutunu sudo nano /etc/grub.d/40_custom komudunu yazıp
menuentry "Arch Linux" {
insmod ext2
set root=(hd0,2) # Bulduğun değer burada
linux /boot/vmlinuz-linux root=/dev/sda2 rw
initrd /boot/initramfs-linux.img
}
sonra bunu yazdım ama yapay zekadan yardım alarak yaptım bunları belirtmek istedim.

Son düzenleme:
Load kernels first
/boot/vmlinuz-linux not founded
Bu iki hatayı veriyor

@Bayram Tempest kernels hatası veriyor ama boot menüsünden Arch'dan başlatınca Arch kusursuz çalışıyor.

@Bayram Tempest rahatsız ediyorsam kusura bakmayın /boot/vmlinuz-linux komutunu sudo nano /etc/grub.d/40_custom komudunu yazıp
Menuentry "Arch Linux" {
İnsmod ext2
Set root=(HD0, 2) # Bulduğun değer burada
Linux /boot/vmlinuz-linux root=/dev/sda2 RW
İnitrd /boot/initramfs-linux.img
}
Sonra bunu yazdım ama yapay zekadan yardım alarak yaptım bunları belirtmek istedim.

Evet yapmanız gereken odur. Durum nedir? Meşguldüm şimdi bakabildim hocam kusura bakmayın. Bu arada diskiniz ile uyumsuzsa çalışmaz /dev/sdx kısımları. Diskinize göre düzenlediniz mi?

Evet yapmanız gereken odur. Durum nedir? Meşguldüm şimdi bakabildim hocam kusura bakmayın. Bu arada diskiniz ile uyumsuzsa çalışmaz /dev/sdx kısımları. Diskinize göre düzenlediniz mi?

Durum hala yanı yine o aynı 2 hatayı veriyor /dev/sdx kısımlarını kendime göre nasıl ayaralayabileceğimi sorunca GPT hata verip durdu cevap alamadım.

Durum hala yanı yine o aynı 2 hatayı veriyor /dev/sdx kısımlarını kendime göre nasıl ayaralayabileceğimi sorunca GPT hata verip durdu cevap alamadım.
lsblk komutunun çıktısını atar mısın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı