sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
komutunu kullanmış mıydın onu yazdıktan sonra?
Hayır kaydedip reboot attım.
sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
komutunu kullanmış mıydın onu yazdıktan sonra?
O komutu kullanmazsan uygulanmaz hocam. Dene, olmazsa manuel yapalım.Hayır kaydedip reboot attım.
O komutu kullanmazsan uygulanmaz hocam. Dene, olmazsa manuel yapalım.
Haber bekliyorum hocam sizden.Komutu yazdım reboot atıyorum olmazsa yazacağım.
Haber bekliyorum hocam sizden.
Hatalar nedir?Olmadı
@Bayram Tempest GRUB menüsüne Arch Linux'u eklemeyi başardım fakat açınca iki tane hata veriyor onu düzeltebilir miyiz?
load kernels firstHatalar nedir?
Load kernels first
/boot/vmlinuz-linux not founded
Bu iki hatayı veriyor
@Bayram Tempest kernels hatası veriyor ama boot menüsünden Arch'dan başlatınca Arch kusursuz çalışıyor.
@Bayram Tempest rahatsız ediyorsam kusura bakmayın /boot/vmlinuz-linux komutunu sudo nano /etc/grub.d/40_custom komudunu yazıp
Menuentry "Arch Linux" {
İnsmod ext2
Set root=(HD0, 2) # Bulduğun değer burada
Linux /boot/vmlinuz-linux root=/dev/sda2 RW
İnitrd /boot/initramfs-linux.img
}
Sonra bunu yazdım ama yapay zekadan yardım alarak yaptım bunları belirtmek istedim.
Evet yapmanız gereken odur. Durum nedir? Meşguldüm şimdi bakabildim hocam kusura bakmayın. Bu arada diskiniz ile uyumsuzsa çalışmaz /dev/sdx kısımları. Diskinize göre düzenlediniz mi?
lsblk komutunun çıktısını atar mısın?Durum hala yanı yine o aynı 2 hatayı veriyor /dev/sdx kısımlarını kendime göre nasıl ayaralayabileceğimi sorunca GPT hata verip durdu cevap alamadım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.