Ubuntu kurulumundan sonra Arch Linux'a önyükleme seçeneği görünmüyor

load kernels first
/boot/vmlinuz-linux not founded
bu iki hatayı veriyor

@Bayram Tempest kernels hatası veriyor ama boot menüsünden Arch'dan başlatınca Arch kusursuz çalışıyor.

@Bayram Tempest rahatsız ediyorsam kusura bakmayın /boot/vmlinuz-linux komutunu sudo nano /etc/grub.d/40_custom komudunu yazıp
menuentry "Arch Linux" {
insmod ext2
set root=(hd0,2) # Bulduğun değer burada
linux /boot/vmlinuz-linux root=/dev/sda2 rw
initrd /boot/initramfs-linux.img
}
sonra bunu yazdım ama yapay zekadan yardım alarak yaptım bunları belirtmek istedim.

Son düzenleme:

Evet yapmanız gereken odur. Durum nedir? Meşguldüm şimdi bakabildim hocam kusura bakmayın. Bu arada diskiniz ile uyumsuzsa çalışmaz /dev/sdx kısımları. Diskinize göre düzenlediniz mi?

Evet yapmanız gereken odur. Durum nedir? Meşguldüm şimdi bakabildim hocam kusura bakmayın. Bu arada diskiniz ile uyumsuzsa çalışmaz /dev/sdx kısımları. Diskinize göre düzenlediniz mi?

Durum hala yanı yine o aynı 2 hatayı veriyor /dev/sdx kısımlarını kendime göre nasıl ayaralayabileceğimi sorunca GPT hata verip durdu cevap alamadım.

Durum hala yanı yine o aynı 2 hatayı veriyor /dev/sdx kısımlarını kendime göre nasıl ayaralayabileceğimi sorunca GPT hata verip durdu cevap alamadım.
lsblk komutunun çıktısını atar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…