Merhaba. İki gündür bilgisyarıma Rufus yolu ile Ubuntu ISO dosyasını flashlayıp kurmaya çalışıyorum fakat her kuruluma başladığımda kurulum esnasında donup kalıyor. Bende araştırma yaptım. Ubuntu'nun kurarken donma sorunu normal olduğu yazıyordu. Bu yüzden Linux Mint kurmaya karar verdim. Ama onda da aynı sorun ile karşılaştım. Normal Windows kurduğunuzu düşünün. Kurulum esnasında donup kaldığını. Her yolu denedim ama bir çözüm bulamadım. Yardımınızı bekliyorum. Bu arada ventony uygulaması ile kurmaya da çalıştım. Fakat Ventony'i USB'ye yazdırıp içine ISO dosyasını atmama rağmen ventoyu görmüyor PC.
Ubuntu, Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Bilgisayarlar, sunucular ve akıllı telefonlara yönelik olarak geliştirilmektedir. Alternatif diğer ISO Linkleri: Platform Link Masaüstü...
Ubuntu, Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Bilgisayarlar, sunucular ve akıllı telefonlara yönelik olarak geliştirilmektedir. Alternatif diğer ISO Linkleri: Platform Link Masaüstü...
Farklı USB ile denediniz mi peki? Bu kadar boot, donma, algılamama sorunu yaşattığına göre USB de sıkıntılı olabilir. Ayrıca Rufus ile yazdırırken DD modu seçtiniz mi? GNU/Linux ISO dosyaları DD modunda yazdırılır. DD modu daha modern bir yazdırma yöntemidir.
Farklı USB ile denediniz mi peki? Bu kadar boot, donma, algılamama sorunu yaşattığına göre USB de sıkıntılı olabilir. Ayrıca Rufus ile yazdırırken dd modu seçtiniz mi? GNU/Linux ISO dosyaları dd modunda yazdırılır. Dd modu daha modern bir yazdırma yöntemidir?
Bundan bir ay öncesine kadar aynı flash bellek ile Linux Mint kurmuştum PC'me hiçbir sıkıntı da yaşamamıştım aslında. Bence BIOS ayarlarında birkaç işlem yapmam gerekiyor olabilir ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Bundan bir ay öncesine kadar aynı flash bellek ile Linux Mint kurmuştum PC'me hiçbir sıkıntı da yaşamamıştım aslında. Bence BIOS ayarlarında birkaç işlem yapmam gerekiyor olabilir ama ne yapacağımı bilmiyorum.