Ubuntu Linux kurarken sistem donuyor

Furkan1327

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. İki gündür bilgisyarıma Rufus yolu ile Ubuntu ISO dosyasını flashlayıp kurmaya çalışıyorum fakat her kuruluma başladığımda kurulum esnasında donup kalıyor. Bende araştırma yaptım. Ubuntu'nun kurarken donma sorunu normal olduğu yazıyordu. Bu yüzden Linux Mint kurmaya karar verdim. Ama onda da aynı sorun ile karşılaştım. Normal Windows kurduğunuzu düşünün. Kurulum esnasında donup kaldığını. Her yolu denedim ama bir çözüm bulamadım. Yardımınızı bekliyorum. Bu arada ventony uygulaması ile kurmaya da çalıştım. Fakat Ventony'i USB'ye yazdırıp içine ISO dosyasını atmama rağmen ventoyu görmüyor PC.

Anakartım MSI MEG.
Ekran kartım RTX 3060 Ti.
İşlemcim AMD Ryzen 5900X.

Son düzenleyen: Moderatör:
ISO dosyası hatalı inmiş olabilir. Tarayıcı üzerinden indirme yaparken çok fazla yaşanan bir problem. IDM veya benzeri bir programla indirir misiniz?

İndirme bağlantısı:

ISO dosyası hatalı inmiş olabilir. Tarayıcı üzerinden indirme yaparken çok fazla yaşanan bir problem. IDM veya benzeri bir programla indirir misiniz?

İndirme bağlantısı:

Zannetmiyorum çünkü Linux Mint de indirip kurdum aynı sorunu yaşadım Ventoy'da çalışmıyor.

Zannetmiyorum çünkü Linux Mint de indirip kurdum aynı sorunu yaşadım Ventoy'da çalışmıyor.
Farklı USB ile denediniz mi peki? Bu kadar boot, donma, algılamama sorunu yaşattığına göre USB de sıkıntılı olabilir. Ayrıca Rufus ile yazdırırken DD modu seçtiniz mi? GNU/Linux ISO dosyaları DD modunda yazdırılır. DD modu daha modern bir yazdırma yöntemidir.

Farklı USB ile denediniz mi peki? Bu kadar boot, donma, algılamama sorunu yaşattığına göre USB de sıkıntılı olabilir. Ayrıca Rufus ile yazdırırken dd modu seçtiniz mi? GNU/Linux ISO dosyaları dd modunda yazdırılır. Dd modu daha modern bir yazdırma yöntemidir?

ISO olarak öneriyor fakat ben iki yolu da denedim ikisinde de donuyor.

ISO olarak öneriyor fakat ben iki yolu da denedim ikisinde de donuyor.
Balena Etcher deneyin. Yine olmazsa sorun NVIDIA kaynaklı diyebiliriz. Bu durumda PopOS!'in Nvidia için özel olan ISO dosyasını indirebilirsiniz.

balenaEtcher deneyin. Yine olmazsa sorun NVIDIA kaynaklı diyebiliriz. Bu durumda Pop!_OS!'in NVIDIA için özel olan ISO dosyasını indirebilirsiniz.

Bundan bir ay öncesine kadar aynı flash bellek ile Linux Mint kurmuştum PC'me hiçbir sıkıntı da yaşamamıştım aslında. Bence BIOS ayarlarında birkaç işlem yapmam gerekiyor olabilir ama ne yapacağımı bilmiyorum.

Bundan bir ay öncesine kadar aynı flash bellek ile Linux Mint kurmuştum PC'me hiçbir sıkıntı da yaşamamıştım aslında. Bence BIOS ayarlarında birkaç işlem yapmam gerekiyor olabilir ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Secure Boot açıksa kapat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı