Ubuntu Linux, terminalde internet erişimi ve DNS sorunlu çalışıyor

ppasnam

Hectopat
Yer
Sakarya/Turkey
Daha fazla  
Meslek
Yazılım ve Bilişim
Merhaba arkadaşlar birkaç gün önce format attım ve dağıtım değiştirip Ubuntu yükledim. İnternet ile alakalı sorun yaşıyordum, YouTube vs. girebilmeme rağmen terminalde paket güncellerken ve yüklerken sorun yaşıyordum. Çare olarak DNS değiştirdim:

1737721513340.png

/etc/resolv.conf şöyle gözüküyor: nameserver 1.1.1.1 (Google'da denedim.)
Ve bir süre sorun çözülmüştü, ama şimdi tekrardan aynı sorunları yaşıyorum. Yardıma ihtiyacım var.

Örneğin: sudo apt install neofetch çıktısı, burada takılıyor.

1737721795785.png

Aynı şekilde 'Update' çıktısı:

1737721961958.png

Makineyi yeniden başlatıyorum, modemi resetliyorum bir şey oluyor çalışası tutuyor daha sonra yine bir şey oluyor çalışmıyor. Neden olduğuna anlam veremiyorum arada geliyor arada gidiyor.

1737722071058.png

Kablolu bağlantı bu şekilde gözüküyor: (

Dosya Ekleri

• 1737721468441.png
    1737721468441.png
    11,1 KB · Görüntüleme: 21
Merhaba arkadaşlar birkaç gün önce format attım ve dağıtım değiştirip Ubuntu yükledim. İnternet ile alakalı sorun yaşıyordum, YouTube vs. girebilmeme rağmen terminalde paket güncellerken ve yüklerken sorun yaşıyordum. Çare olarak DNS değiştirdim:

Eki Görüntüle 2406159

/etc/resolv.conf şöyle gözüküyor: nameserver 1.1.1.1 (Google'da denedim.)
Ve bir süre sorun çözülmüştü, ama şimdi tekrardan aynı sorunları yaşıyorum. Yardıma ihtiyacım var.

Örneğin: sudo apt install neofetch çıktısı, burada takılıyor.

Eki Görüntüle 2406161

Aynı şekilde 'Update' çıktısı:

Eki Görüntüle 2406163

Makineyi yeniden başlatıyorum, modemi resetliyorum bir şey oluyor çalışası tutuyor daha sonra yine bir şey oluyor çalışmıyor. Neden olduğuna anlam veremiyorum arada geliyor arada gidiyor.

Eki Görüntüle 2406165

Kablolu bağlantı bu şekilde gözüküyor: (

Eklediğiniz repolarla alakalı olabilir mi? Veya bir PPA eklediyseniz o da sonradan kapandıysa fetchlenmeyebilir.

Depoları düzgün kullanamadığım gibi terminalden herhangi bir internetli araç kullanırkende bağlantı sorunları yaşıyorum. Python ile yazılmış ve bağlantı gerektiren bazı araçları da kullanamıyorum.

Eklediğiniz repolarla alakalı olabilir mi? Veya bir PPA eklediyseniz o da sonradan kapandıysa fetchlenmeyebilir.
Repolarla alakalı herhangi bir değişiklik yapmadım herşey çinkokarbon halinde

Depoları düzgün kullanamadığım gibi terminalden herhangi bir internetli araç kullanırkende bağlantı sorunları yaşıyorum. Python ile yazılmış ve bağlantı gerektiren bazı araçları da kullanamıyorum.

Repolarla alakalı herhangi bir değişiklik yapmadım her şey çinkokarbon halinde.

İlk defa böyle değişik bir şey görüyorum ISS ile alakalı bir sorununuz yoksa networkmanager, connman veya kullandığınız ağ yöneticisi yerine systemd-networkd kullanmayı deneyin.

Systemctl enable --now systemd-networkd
Systemctl start systemd-networkd

İlk defa böyle değişik bir şey görüyorum ISS ile alakalı bir sorununuz yoksa networkmanager, connman veya kullandığınız ağ yöneticisi yerine systemd-networkd kullanmayı deneyin.

Systemctl enable --now systemd-networkd
Systemctl start systemd-networkd

Denedim hocam, pek bir şey değişmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı