Ubuntu Terminalde Siyah Ekran Sorunu

Bavier

Kilopat
Yer
España
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Dün Ubuntu 16.4 LTS sürümünü kurdum. Kurulumu ubuntu.net sayfasında önerilen şeklinde kurdum. Kurulumu sorunsuz yaptım. Hatta sistem açıldıktan sonra güncellemeleri de yaptım. Ancak CTRL+Alt+F1 ile açtıktan sonra kod girmek istediğimde ekran kararıyor.

Bir kaç kez tekrar format atmama rağmen aynı sorun devam ediyor. Sorunun Windows 10 ile alakalı olabileceğini düşündüğüm için Windows'u da sildim. Hard diski sıfırladım ve sadece Ubuntu yükledim. Sorun hala devam ediyor. Sorun ne ile alakalı olabilir?

Not:
  • Kurulum için işletim sistemini ubuntu.net' den indirdim.
  • Bilgisayarım Ubuntu'yu destekliyor ki zaten normal değerlerin üstünde bir masa üstü sistemine sahibim.
  • USB problemi olabileceğini tahmin ettiğim için 3 ayrı USB belleğe ayrı ayrı kurulum yaptım.
  • Elektrik problemi olabileceğini okumuştum. Ve önerileri uyguladım.
  • Yukarıda da bahsettiğim gibi sistemi kusursuz kullanabiliyorum. Problemi sadece terminal de yaşıyorum.
Yardımlarınıza muhtacım :)
Saygılar, sevgiler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba İbrahim Göksoy.

Dediğiniz gibi Uçbirim kullanmak daha mantıklıymış. Ben yeni bir Linux kullanıcısıyım. Kodlar ile aram iyidir ama Lunix ile hiç ilgilenmemiştim. Şimdi bir meraktır dadandım Ubuntu' ya.

Teşekkür ederim. Sorunumu Uçbirim ile çözdüm. Ama Ctrl+Alt+F1 ile denediğim zaman bilgisayarın kilitlenmesi beni biraz düşündürdü. İlerde bir probleme dönüşür diye korkmuyor değilim.

Saygılarımı sunarım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı