"En rahatı Ubuntu." diyebilirim gönül rahatlığıyla.
"En rahatı Ubuntu." diyebilirim gönül rahatlığıyla. Arayüzü karışık gelebilir ilk kez kullanacaksanız çünkü Ubuntu hiçbir işletim sistemine benzemez, kendine özgü bir tasarımı vardır.
Bloatware, hantal ve gereksiz. Windows'un Linux kopyası. Linux geçmek için Ubuntu seçmenin bir anlamı yok. Linux Mint, KDE Neon gibi alternatifler iyidir. Bir sürü distro var. Tabii ilk defa Linux kullanacaksan bilemem ama yine önermem Ubuntu'yu.
Buradan dene, beğen, seç, indir: Test Linux distros online - DistroSea
Yeni başlayacaksanız güzel bir dağıtımdır.Linux Ubuntu nasıl bir dağıtım? Linux'u az çok biliyorum.
Evet, bende öyle yapacağım ilk başta kde olduğu için arch seçecektim fakat bunu değiştirebildiğimi öğrendim fakat ubuntuda kde sorunsuz çalışırmı?Güzeldir tavsiye ederim. Ama KDE arayüzlü versiyonunu kullanmanı öneririm. Yani Kubuntu'yu. Çünkü Ubuntu'da GNOME arayüzü var. Bilgisayarda olmaması gereken saçma sapan bir arayüz. Sanki Android telefonumu kullanıyormuşum gibi geliyor.
Kubuntu | Friendly Computing
kubuntu.org
Ama Ubuntu kurup mevcut masa üstü ortamını kde yapsam olmazmıEvet, bende öyle yapacağım ilk başta kde olduğu için arch seçecektim fakat bunu değiştirebildiğimi öğrendim fakat ubuntuda kde sorunsuz çalışırmı?
Kubuntu bildiğimiz Ubuntu aslında. Tek fark GNOME'un kaldırılıp KDE'nin yüklenmiş olması. Ubuntu indirmek yerine direk Kubuntu'yu indir kur. Kubuntu zaten KDE isteyen Ubuntu kullanıcısını masaüstü ortamı değiştirmekle uğraştırmamak için yapılmış dağıtım. Zamanında kullandım ve hiçbir sıkıntı da yaşamadım.Evet, bende öyle yapacağım ilk başta kde olduğu için arch seçecektim fakat bunu değiştirebildiğimi öğrendim fakat ubuntuda kde sorunsuz çalışırmı?
Ama Ubuntu kurup mevcut masa üstü ortamını kde yapsam olmazmı
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.