Çözüldü Ubuntu tipi alt bölümlendirme nasıl yapılıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte H310M S2H
İntel Core i5-9400F 2.90GHz
AMD Radeon RX550
16GB RAM
Arkadaşlar, yakın zamanda sistemimi sıfırladım ve "ext4" dosya sisteminden "btrfs" dosya sistemine geçtim. Bunu yapmamdaki en büyük sebep TimeShift ile anlık görüntüler (snapshot'lar) almaktı. Ama TimeShift hata verdi. Ubuntu tipi alt bölümlendirme (@ ve @home gibi) kullanmam gerektiğini söyledi. Sistemi sıfırlayabilirim, sorun değil. KDE Neon ve Kubuntu'da bu nasıl yapılıyor, bilenler varsa yardımcı olabilirler mi?

Çözüm
Ubuntu tipi yapılandırmadasın bir şeye dokunmadıysan. Aldığın hata dilden dolayı. Sistem dilini İngilizce yap ve Timeshift'i dil değiştirdikten sonra çalıştır. Hata almadan yedekleme yapabiliyor olacaksın.
Ubuntu tipi yapılandırmadasın bir şeye dokunmadıysan. Aldığın hata dilden dolayı. Sistem dilini İngilizce yap ve Timeshift'i dil değiştirdikten sonra çalıştır. Hata almadan yedekleme yapabiliyor olacaksın.

Çözüm
Nasıl yani hocam, basit bir dil hatası mı? Sistem ayarlarından dili "American English" olarak ayarladım. Birazdan deneyeceğim.
Ekleme: Hocam cidden işe yaradı hata vermedi bu sefer. Sistem dilini geri çevirebilir miyim? Ve ayrıca eğer biliyorsanız, bu hata neden var?

Nasıl yani hocam, basit bir dil hatası mı? Sistem ayarlarından dili "American English" olarak ayarladım. Birazdan deneyeceğim.
Timeshift'in hatası. Türkçe yapınca BTRFS yedeklemesi yapılamıyor.

Sistem dilini geri çevirebilir miyim?
Ek olarak sistem dilini Türkçe yaparsan Timeshift'i LANG=en_US.UTF-8 timeshift komutuyla çalıştır. Timeshift'in .desktop dosyasını düzenleyip Exec kısmını bu şekilde düzenlersen uygulamaya tıkladığında direkt İngilizce başlar. Aynı zamanda tüm sistemin Türkçe kalmış olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…