Ubuntu ve Windows dual boot için partition nasıl yapılmalı?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Bugün açtığım bir konu sonrası Ubuntu kurmaya karar verdim. Ama bazı programlar (Office, anticheat isteyen bazı oyunlar) Windows ile çalışıyor, sadece o yüzden Dual boot yapmak istiyorum. 500GB ve 1TB 2 adet NVMe var laptopta. Windows 11 500GB olana kurulu. Kurulumu başka diske yapın diye öneriyorlardı. Bende şey düşündüm. 1TB diskte 250GB'lık bir Partition oluşturup oraya kursam nasıl olur? Aklıma takılan şey şu. Dediğimi yaparsam Windows erişebilecek mi o 250GB'a ya da Ubuntu Windows için ayırdığım 1250GB'a erişebilecek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Kurulumu başka diske yapmanıza gerek yok. Aynı diske yapabilirsiniz. Dualboot öyle daha sağlıklı oluyor üstelik.

Onun yerine o programların alternatiflerini de kurabilirsiniz hocam.

Evet erişebilir. Ubuntu kurulurken bölüm oluşturma yeri verecek zaten. Ama bölüm oluşturmak riskli bir iş. Ben kurulumdan sonra bölümleri Windows ile değiştirdim ve grup rescue hatasıyla karşılaştım.

Dual boot u aynı diske yapın. Ayrıca Ubuntu'dan Windows dosyalarına erişirsiniz. Ancak Windows'tan erişemeyebilirsiniz. Nedeni Windows'un ext4 gibi formatları tanımaması. Office uygulamaları yerinede LibreOffice tercih edebilirsiniz. Anti cheat gereken oyunlar için bir çözüm yok henüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…