vtnzng
Kilopat
Daha fazla
Net Mint alır bitti. Gerçek yaşım 13 yazdığım mesajların ciddiyetine bakmayın.
Ubuntu düşük sistemleri kastıran bir dağıtım Linux'tan anlamayan adam Ubuntu diye bir işletim sistemi varmış linuxmuş hızlıymış der gelir herhangi bir foruma girer ve hani Linux hızlıydı yalancılar adlı bir başlık atar.
Ben böyle insanların hastalıklarına linuxfobi derim. Onlar büyük nimet kaçırdılar.
Net Mint alır bitti. Gerçek yaşım 13 yazdığım mesajların ciddiyetine bakmayın.
Ubuntu düşük sistemleri kastıran bir dağıtım Linux'tan anlamayan adam Ubuntu diye bir işletim sistemi varmış linuxmuş hızlıymış der gelir herhangi bir foruma girer ve hani Linux hızlıydı yalancılar adlı bir başlık atar.
Ben böyle insanların hastalıklarına linuxfobi derim. Onlar büyük nimet kaçırdılar.
Aynen öyle ama bazıları yanlış anlayabiliyor.Akıl yaşta değil baştadır.
Hocam, geri mi geldiniz? Sizi yazdan hatırlıyorum, aktiftiniz o zaman.İkisi de güzel dağıtım ama Ubuntu'nun türevlerini daha çok seviyorum. Bu yüzden cevabım Mint.
Mint ise daha hafif, Low-Spec(düşük donanım) PC'ler için daha uygun.
Mint içinde varsayılan olarak bulunan uygulamada bize çoğu görüntü ayarlarını sunuyor. Ubuntu'da gnome-tweaks yükleyerek bunları sağlayabiliyoruz.
Mint; Xfce, Cinnamon, Mate seçenekleri barındırıyor.
Fakat Ubuntu için farklı bir masaüstü kurmak istersek, bunları terminal aracılığıyla yaklaşık 10 dk ve +1 saat bug-fixler ile uğraşarak geçiriyorsunuz...
Ubuntu LTS sürümleri, uzun süre bir distroda kalmak isteyenler için çok çok çok iyi bir özellik.
Mint'te bildiğime göre LTS bulunmuyor.
Sadede gelelim; iyi bir bilgisayarınız varsa, bileşenleriniz güçlüyse, daha kapsamlı, repolarındaki paketlerin fazla olduğu, Stabil, Native bir sistem isterseniz "Ubuntu" ki zira bende bunun taraftarıyım. Linux Mint'i Lite Edition gibi görüyorum.
Ubuntu Software, Snap-Store ile geliştirilmiş, ve bünyesinde sağladığı uygulamalar oldukça fazla.
Çoğu Debian tabanlı dağıtımlar, Ubuntu + Debian repolarını kullanıyorlar.
Öyle bir şey olmadığını belirteyimGereksiz sistem kullanımı da cabası. Özellikle düşük bir sisteminiz varsa Ubuntu ile Windows neredeyse aynı performansı sunuyor.)