Ubuntu vs Windows

Ubuntu yerine kıyaslanacak fakat benim denemediğim dağıtımlar olduğu için Ubuntu üzerinden yorum yapayım. Ubuntu, Windows 10'a göre daha özelleştirilebilir ve RAM kullanımı biraz da olsa Windows 10'a göre daha az. Windows 10 ise uygulama desteği bakımından bir çok Linux dağıtımına göre avantajlı fakat Linux'ta bu konuda geriye kalmayıp Wine gibi programlar ile çalıştırılabiliyor. Bu kadar @Kerem00 ve @cengover_ekin daha fazla detaylı anlatırlar. Bu arada Ubuntu çok buglu.
 
Sormak istediğim Ubuntu neden tercih ediliyor, Ubuntu'nun yaptığı Windows'un yapmadığı ne var? Windows'un kolaylık açısından tercih edilmesi daha mantıklı değil mi?

Windows'un yapıp GNU/Linux'un yapamadığı ne var dersen, boşu boşuna sistem kaynaklarını yemiyor, arkaplanda gizlice veri aktarımı yapmıyor, açık kaynaklı sistemdir istediğin gibi düzenleyebilirsin, gelistirebilirsin ve daha sayabilecegimiz bir sürü özellik yine GNU/Linux'da bulunuyor.
Windows'un genel olarak yapıp Ubuntu ve diğer GNU/Linux'un yapamadığı şey yok. Windows'un eksileri GNU/Linux'a göre daha fazla. Güvenlik açısından sıkıntıları var.
 
@264523, Ubuntu GNU/Linux dağıtımlarından birisi. Çoğu GNU/Linux dağıtımı kullanım açısından benzer birbirine. Bazen küçüşk farklılıklar olur. GNU/Linux işletim sistemleri açık kaynaklıdır. Eğer kodlama biliyorsanız onları değiştirebilirsiniz, hatta kendiniz de yazabilirsiniz. Bu sebeple çok fazla dağıtım ve geliştirici var. Kısaca böyle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı