Ubuntu vs Windows

Ubuntu, özellikle sadece Windows uyumlu olmayan donanıma sahip bilgisayarlarda çıktığı zamanki sürümün belli bir süre güvenlik güncellemesi alması ile, kolay kişiselleştirilme imkanları bakımından (tema ve ikon tasarımları-düzenleri) güzel bir işletim sistemidir. FreeDOS veya Ubuntu bilgisayarlar aynı zamanda Windows kurulu olanlara göre daha ucuzdur. Gereksiz arka plan uygulamaları ve donatıları ile şişirilmediğinden bakımı ve uygun çözümleri ile hızlı çalışmaktadır. Ayrıca Ubuntu'ya aşina biri başka dağıtımları kullanarak oyunlarda da yüksek FPS elde edebilir.

Öte yandan Microsoft'un OEM kodlara göz yumması, bahsettiğim donanım uyumu bakımından Monster'ın, Casper'ın bazı modellerinin daha ucuza satılması gibi tüketiciye faydaları da vardır. Ek olarak meraklı bilgisayar kullanıcılarına işletim sistemi mantığını da manuel veya terminal kurulumunda öğretebilmektedir.

Bence ubuntu/linux gelişmiş kullanıcılar için exe oyunlarda sorun çıkarabilir tam bilmiyorum ama exe hiç çalıştırmıyor olabilir normal kullanıcılar için kesinlikle Windows 10.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı