Ubuntu yerine işletim sistemi önerisi

Dediginize baktim. Anladigim kadari ile debian ya da arch gibi kendi başına bir isletim sistemi. Ubuntu gibi baska bir sistem uzerine eklenmis degil. Kullananlar çok memnun ve sikayet goremedim. Slowroll bana en mantiklisi gibi geldi önemli olan zaten stabilite olduğundan. Nvidia sorunsuz calisiyor diyorsaniz buyuk ihtimalle buna geçeceğim. Fedorayı eledim.

Bende NVIDIA kart kullanıyorum, genel olarak NVIDIA Linux sürücülerinde diğer rakiplerinden geride maalesef.
Şu ana kadar en sorunsuz kullandığım dağıtım bu.

Yanlış düşünüyorsun, Mint bir çok konuda Ubuntudan daha optimize. Manjaro da düşünebilirsin. İki dağıtım da çok kaliteli desteği iyi linux distroları arasındadır.

Ubuntu tabanlı Linux Mint kullanabilirsin.
Cinnamon Masaüstü ile gelir ama.

Benzer bir sorun yaşayan varsa çözdüm sorunu. Dual boot windows icerisinde ghelper var. Oradan eco moda alınca dGPU kapanıyor. Armoury crate uzerinden yaptigimda her pc açısımda sifirlaniyordu fakat ghelper bunu yapmiyor. O yüzden ghelper üzerinde kapatip linuxa geçince kapali kalıyor.

Kısacası Linux içerisinde NVIDIA (dGPU) yerine entegre (iGPU) GPU birimini kullanıyorsunuz. Böylelikle NVIDIA tarafında yaşadığınız sorunu çözdünüz.

Kısacası Linux içerisinde NVIDIA (dGPU) yerine entegre (iGPU) GPU birimini kullanıyorsunuz. Böylelikle NVIDIA tarafında yaşadığınız sorunu çözdünüz.
Evet yapmam gereken GHelper uzerinden etkinleştirmek oldu. Sonra driverları bastan kurdum ne olur ne olmaz diye ve sorunsuz calisiyor şuan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…