Ubuntu yerine işletim sistemi önerisi

OpenSUSE Tumbleweed.
NVIDIA sürücülerini kolayca kurarsın, uygulamanın kartı kullanımında daha iyi bir yönetime sahip olmak için ise Switcheroo Control kurabilirsin.
Yast adlı araç ile gelir işlerini 7'den 70'e herkes için kolaylaştırır, hızlandırır.
Otomatik yedekler alır, bozması zor olan bu dağıtımı bozsanız bile kolayca geri dönebilirsiniz.
Kurulum yaparken istediğini kolayca seçersiniz. İster arayüz olsun, ister kullanılacak uygulama olsun.

Ayrıca Slowroll'a da bak derim. Yine yuvarlanan ama adındanda anlaşıldığı gibi daha yavaş olanıdır. Bende bunu kullanıyorum.

Fedora'dan ise uzak dur. RHEL için test ortamı olarak kullanılan ve her an ne olacağı belli olmayan bir dağıtım. Topluluktan faydalanır ve iyi hizmet sunmaz.
Dediginize baktim. Anladigim kadari ile debian ya da arch gibi kendi başına bir isletim sistemi. Ubuntu gibi baska bir sistem uzerine eklenmis degil. Kullananlar çok memnun ve sikayet goremedim. Slowroll bana en mantiklisi gibi geldi önemli olan zaten stabilite olduğundan. Nvidia sorunsuz calisiyor diyorsaniz buyuk ihtimalle buna geçeceğim. Fedorayı eledim.

Dediginize baktim. Anladigim kadari ile Debian'ya da Arch gibi kendi başına bir isletim sistemi. Ubuntu gibi baska bir sistem uzerine eklenmis degil. Kullananlar çok memnun ve sikayet goremedim. Slowroll bana en mantiklisi gibi geldi önemli olan zaten stabilite olduğundan. NVIDIA sorunsuz calisiyor diyorsaniz buyuk ihtimalle buna geçeceğim. Fedora'yı eledim.
Bende NVIDIA kart kullanıyorum, genel olarak NVIDIA Linux sürücülerinde diğer rakiplerinden geride maalesef.
Şu ana kadar en sorunsuz kullandığım dağıtım bu.

Ise yaramadi. Sistem gormuyor ekran kartini ne yaparsam yapayim. Pes ettim açıkçası. Masaustune gecince AMD kullanacağım bu gidişle. @goktug.59 EndavourOS önermiş. Baktim oneriliyor fakat rolling release olması korkutuyor birseyi bozarim diye. Fedora da onerilmiyor Nvidia için biraz daha bakınca. Mint ise Ubuntu ile ayni oldugundan cok fark olmaz diye düşünüyorum. Arada kaldim açıkçası. Debian var aklima ama onu da bilmiyorum.
Yanlış düşünüyorsun, Mint bir çok konuda Ubuntudan daha optimize. Manjaro da düşünebilirsin. İki dağıtım da çok kaliteli desteği iyi linux distroları arasındadır.

Dual boot kullanıyorum hem Ubuntu hem de Win11. NVIDIA ekran karti olan ve Optimus ozelligine sahip bir laptopum var. Hiçbir uygulama kullanmıyor 4070 ekran kartini ve 2 saat forumlarda dolasmama ragmen cozemedim. Algilamiyor asla ekran kartimi. Ve şu an da inanilmaz donuyor anlamadığım bir şekilde.

Bende baska bir isletim sistemi denemeye karar verdim fakat hangisi olur emin değilim. Benim icin onceliklerim şu şekilde.

* Kullanımı ve denetlemesi kolay olmali aşırı karmaşık bir şey istemiyorum Arch gibi.

* Güvenilir ve saglam olmali bir guncelleme ile bozulacak bir sistem istemiyorum. Ubuntu seçme sebebim buydu arkasinda bir firma oldugu icin daha guvenilir diye düşünmüştüm.

* GNOME masaustu cok hoşuma gittiginden onu kullanmasini tercih ederim.
Ubuntu tabanlı Linux Mint kullanabilirsin.
Cinnamon Masaüstü ile gelir ama.

Benzer bir sorun yaşayan varsa çözdüm sorunu. Dual boot windows icerisinde ghelper var. Oradan eco moda alınca dGPU kapanıyor. Armoury crate uzerinden yaptigimda her pc açısımda sifirlaniyordu fakat ghelper bunu yapmiyor. O yüzden ghelper üzerinde kapatip linuxa geçince kapali kalıyor.

Benzer bir sorun yaşayan varsa çözdüm sorunu. Dual boot windows icerisinde ghelper var. Oradan eco moda alınca dGPU kapanıyor. Armoury crate uzerinden yaptigimda her pc açısımda sifirlaniyordu fakat ghelper bunu yapmiyor. O yüzden ghelper üzerinde kapatip linuxa geçince kapali kalıyor.
Kısacası Linux içerisinde NVIDIA (dGPU) yerine entegre (iGPU) GPU birimini kullanıyorsunuz. Böylelikle NVIDIA tarafında yaşadığınız sorunu çözdünüz.

Kısacası Linux içerisinde NVIDIA (dGPU) yerine entegre (iGPU) GPU birimini kullanıyorsunuz. Böylelikle NVIDIA tarafında yaşadığınız sorunu çözdünüz.
Evet yapmam gereken GHelper uzerinden etkinleştirmek oldu. Sonra driverları bastan kurdum ne olur ne olmaz diye ve sorunsuz calisiyor şuan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı