Yani laptopunuz güncel. Dual boot yapacaksanız ikisini de EFI modda kurun. Belki de zaten öyledir. Ama temiz kurulum gerekiyordur.
Önce Windows kalıbını Rufus ile GPT modunda yazdırın. O USB ile SSD'yi komple silerek kurulum yapın. Kurulum esnasında Windows kurulumu için 150GB ayarlayarak bölüm oluşturun ve Windows'u oraya kurun.
Windows'u kurduktan sonra;
GNU/Linux için 50-60GB bir boşluk bırakarak geriye kalan yaklaşık 300GB alanı depolama amaçlı oluşturun.
50-60GB'lik alanı farklı bir isimle ve biçimde, mesela Linux adı vererek ve fat32 biçiminde oluşturun.
Sonra Ubuntu değil de mesela Linux Mint Cinnamon indirip USB'ye yazdırın.
Linux Mint'i "Try Linux Mint" seçeneği ile canlı modda başlatın. Masaüstü gelince "Install Linux Mint" simgesi ile kuruluma başlayın.
Kurulum seçenekleri gelince "Başka bir şey" veya "Elle bölümleme" seçeneğini işaretleyerek devam edin.
Disk tablosu gelince o 50-60GB'lik fat32 olan bölümü işaretleyin. Değiştir (çark şeklinde olabilir) simgesine tıklayıp;
biçim olarak ext4,
bağlama noktası olarak "/"
seçip onaylayın ve kuruluma devam edin.
Bir sorun çıkmazsa temiz bir dual boot yapmış olursunuz.
Grub sorunu olursa da buradan yardımcı oluruz.