Çözüldü Ubuntu'da .NET yazılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

533388

Hectopat
Makaleler
2
Bildiğim kadarıyla .NET sadece Windows'ta yazılıyordu. Ama .NET Core platformu ile Linux'da da yazılmaya başlandığını duymuştum. Doğru mudur bu? .NET Core tam olarak nedir? Ubuntu'ya nasıl kurulucağıyla ilgili bir fikrim yok. Sadece Ubuntu uygulama mağazasında .NET Core 6 diye bir uygulama var.

Çözüm
.NET Core için direkt dotnet, .NET Framework için Mono kullanılarak geliştirme yapılabiliyor. AvaloniaUI ve QT gibi frameworklerden yararlanarak gui geliştirmesi de yapabiliyorsun.
.NET ve Ubuntu'ya genel bakış - .NET Ubuntu'ya nasıl yükleyeceğin burada yazıyor.
Paket yöneticisi kullanmadan Linux'a .NET yükleme - .NET Betikli yüklemeyi kullanarak ben Endeavour OS'e yüklemiştim. Yükledikten sonra PATH'e elle eklemen gerekebilir. Bende path'e eklememişti bir türlü, kendim ekledim.
.NET Core için direkt dotnet, .NET Framework için Mono kullanılarak geliştirme yapılabiliyor. AvaloniaUI ve QT gibi frameworklerden yararlanarak gui geliştirmesi de yapabiliyorsun.
.NET ve Ubuntu'ya genel bakış - .NET Ubuntu'ya nasıl yükleyeceğin burada yazıyor.
Paket yöneticisi kullanmadan Linux'a .NET yükleme - .NET Betikli yüklemeyi kullanarak ben Endeavour OS'e yüklemiştim. Yükledikten sonra PATH'e elle eklemen gerekebilir. Bende path'e eklememişti bir türlü, kendim ekledim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı