WindowsTaskmgr
Hectopat
Merhabalar. Yakın zamanda Linux dünyasına giriş yapmak için laptopa Windows 10 işletim sisteminin yanında Ubuntu kurdum. Daha sonra bilgisayarda alan sıkıntısı çektiğimden bir süreliğine Ubuntu'yu sildim. Ubuntu'yu silmek için Windows disk management üzerinden Linux'un olduğu bölümü biçimlendirdim ve ortaya çıkan boş alanı da birincil bölüme ekledim ve Windows'u sorunsuzca kullanmaya devam ettim. Ancak bilgisayarda Boot maneger seçim menüsüne girdiğimde Ubuntu Boot Maneger'in hala orada olduğunu fark ettim. Bunu silmek için biosa girdim ve delete Boot option diye bir seçenek vardı. Bu işe yarar herhalde deyip Ubuntu Boot Manager'i sildim. Başka bir zaman yine Boot menüsüne girdim ve silinmiş olması gereken Ubuntu Boot Manager hala oradaydı. Tekrar sildim ve tekrar baktım ama yine Boot menüsünde ortaya çıkıp durdu. Bir ara Boot menüsünden Ubuntu önyükleyicisini seçtim. Şu an ne olduğunu hatırlamadığım birkaç satır error mesajı çıkmıştı. Yine birkaç kez silmeye çalıştım ama her seferinde silindi deyip bir sonraki açılışta orada duruyordu ben de uğraşmayı bıraktım. Daha sonra Ubuntu'yu tekrar kurdum. Şu anda bilgisayarda yine iki önyükleyici mevcut biri Windows diğeri Ubuntu. Başta bahsettiğim bozulmuş önyükleyiciye ne oldu bilmiyorum ama şu an dediğim gibi iki önyükleyici var ve ikisi de yapması gereken işi yapıyor. Şimdi yapmak istediğim şey Ubuntu'yu silmek ve yerine başka bir Linux dağıtımı kurmak. Şimdi iki sorum var: Ubuntu'yu nasıl "izi kalmadan" silebilirim ve Ubuntu yerine hangi dağıtımı önerirsiniz? (Mümkünse herhangi bir tool kullanmak istemiyorum.)
Son düzenleyen: Moderatör: