Ubuntu'dan Windows'a dönülmüyor

Klasik Ventoy işte. Rufus kullanın bu tür sorunları yaşamayın. Halen Ventoy nasıl önerebiliyorsunuz? Ben Ventoy kullanmamak için tövbe ettim. Diskim 2 kere silindi ve bilgisayar çöp oldu resmen. Kurtarmak için başka bir bilgisayardan USB hazırladım.

Hocam Rufus'u falan da dedik. Sonuç aynı dedi arkadaş.

Tek tek yazmamayım en iyisi.

Hocam şu linki dener misiniz? link
Ayrıda hatayı aldığınız ekranda aşağı kısımda "uyumsuz sürücüleri gizle" tikini kapatın.

Hocam benim maksadım, uyumsuz sürücü olmasına rağmen, sistemin sürücüleri cidden algılayıp algılamadığını tespit etmekti.
Büyük ihtimal EXT4 (Daha üstü çıktıysa bilmiyorum) yüzünden görmüyor. Format atacaksa tamamen silip yeniden biçimlemek en basiti bence :)

Klasik Ventoy işte. Rufus kullanın bu tür sorunları yaşamayın. Halen Ventoy nasıl önerebiliyorsunuz? Ben Ventoy kullanmamak için tövbe ettim. Diskim 2 kere silindi ve bilgisayar çöp oldu resmen. Kurtarmak için başka bir bilgisayardan USB hazırladım.
Hocam Windows sisteme boot ediliyor. Daha ne? Sorun Ventoy'dan mı? Hem madem sorunun Ventoy'da olduğunu biliyorsunuz, çözümü söyleyin? Rufus kullanmak mı?

Tek tek yazmamayım en iyisi.

Hocam şu linki dener misiniz? link
Ayrıda hatayı aldığınız ekranda aşağı kısımda "uyumsuz sürücüleri gizle" tikini kapatın.

Uyumsuz suruculeri gizleyi kapattim internetten buldugum driverlari tek tek denedim ama maalesef ayni. Attiginiz linktekileri sirayla yaptim.

Büyük ihtimal EXT4 (Daha üstü çıktıysa bilmiyorum) yüzünden görmüyor. Format atacaksa tamamen silip yeniden biçimlemek en basiti bence :)

Normalde Windows Linux dosya sistemine sahip diskleri görebiliyor. Sadece bilinmeyen diye işaretliyor ve diske erişemiyorsunuz. Ama silmek biçimlendirme gibi müdahalelerde çok rahatça bulunabiliyorsunuz.

Hocam Windows sisteme boot ediliyor. Daha ne? Sorun Ventoy'dan mı? Hem madem sorunun Ventoy'da olduğunu biliyorsunuz, çözümü söyleyin? Rufus kullanmak mı?
Boot etmesine bir şey demiyorum zaten. Attığım mesajı dikkatli okuyun. Disk silindikten sonra hep sorun çıkartıyor. Rufus'da böyle bir şey yaşamıyorum.

Öncelikle yazdıklarımı sırasıyla uygulayın Şimdi Yükle yazan kurulum ekranında Shift + F10 tuşlarınına basın.
Karşınıza komut istemi çıkacaktır.
Sonrasında komut istemine diskpart yazın.
Ardından list disk yazın.
Karşınıza disk 0 disk 1 gibi bölümlerin yazması lazım.
Bu ekranda USB flash Drive hariç tüm diskler için aşağıda yazacağım aşamaları uygulayın.

Öncelikle select disk 0 komutunu yazın.
Ardından clean komutunu yazın (bu işlemi yaptığınızda sürücünüz biçimlendirilmiş olacaktır)
Son olarak convert GPT komutunu yazın.

Bu işlemi bilgisayarınızda kurulu olan diğer sürücüler içinde yapın 0 yerine diğer sürücünün numarasını yapın. Not: Windows kurulum dosyasının mevcut olduğu USB Drive'a bu komutu uygulamayın. Bazı bilgisayarlarda driver kurlumu.
İçin ayrı bir depolama birimi açılıyor bunlarada dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Bu işlemlerden sonra Şimdi Yükle tuşuna basarak normal Windows kurulumuna devam edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı